Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Γκαρά: Καθυστερημένη αντίδραση της ΝΔ με ασαφή λύση για τις καλύβες στον Έβρο

Eurokinissi

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ωστόσο ότι «η ρύθμιση που επιλέγεται τελικά για τις καλύβες, δημιουργεί ασάφεια ως προς την οριστική λύση, καθώς μεταθέτει εξειδικευμένες ρυθμίσεις στο προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα, αφαιρώντας τις από τον Φορέα Διαχείρισης»

«Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον των βουλευτών της ΝΔ για τα ζητήματα των Εβριτών, αν και καθυστερημένο. Ακολούθησαν με μεγάλη καθυστέρηση και μόνο μετά τη λήξη των προθεσμιών, τις δικές μας προτάσεις, δημιουργώντας όμως νέες ασάφειες ως προς την επίλυση του θέματος των καλυβών», σημεώισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η ίδια χαρακτήρισε τουλάχιστον υποκριτική τη στάση των βουλευτών της ΝΔ, «καθώς με την τροπολογία που κατέθεσαν ζητούν παράταση 2 ετών για το καθεστώς των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, όπως ακριβώς ζητούσε και η δική μας τροπολογία που κατατέθηκε λίγο καιρό πριν. Η οποία και απορρίφθηκε αναιτιολόγητα, χωρίς καν να συζητηθεί. Προφανώς, η γνωστή παλαιοκομματική λογική του "έγινε κατόπιν ενεργειών μου" επανέρχεται».

Ωστόσο, η Ν.Γκαρά ξεκαθαρίζει ότι «η ρύθμιση που επιλέγεται τελικά για τις καλύβες, δημιουργεί ασάφεια ως προς την οριστική λύση, καθώς μεταθέτει εξειδικευμένες ρυθμίσεις στο προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), αφαιρώντας τις από τον Φορέα Διαχείρισης, που έχει ακριβή στοιχεία αλλά και τη δυνατότητα να διατυπώσει συγκεκριμένη λύση για τις καλύβες, μετά την έκδοση του Π.Δ.».

«Από την άλλη, η συγκεκριμένη τροπολογία προϊδεάζει για το διαφαινόμενο σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, να καταργήσει τους Φορείς Διαχείρισης Natura, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα είναι ολέθρια συνολικά για τον Έβρο» προσθέτει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος υπενθυμίζει ότι «μετά από δεκαετίες αδράνειας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε τις διαδικασίες για τις καλύβες, έδωσε την αρχική παράταση, βρήκε χρηματοδότηση και ξεκίνησε όλες τις αναγκαίες μελέτες οι οποίες και εκπονούνται, για την έκδοση του ΠΔ και την οριστική λύση του ζητήματος». 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κατάντια για μια παραγραφή

Η κωμωδία που ανεβάζουν στην Προανακριτική η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίστηκε και χθες. Το υπόμνημα που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Αγγελής από τις 6 Δεκεμβρίου διέρρευσε σε ιστοσελίδες πριν δοθεί στα ίδια τα μέλη της Επιτροπής. Και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έδωσε και πήρε.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο