Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Πάρτε πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάρτε πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού τόνισε εκ νέου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη μαζί» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια της επιστολής της προς τον δήμαρχο αναφορικά με τη διαχείριση του νερού, η Κ. Νοτοπούλου κάλεσε τον Κ. Ζέρβα να εκμεταλλευθεί τη διόρθωση του νομοθετικού πλαισίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που απάλειψε το υπαρκτό κενό και επιτρέπει πλέον τη συμμετοχή των δήμων στη διαχείριση του νερού. «Θέλω να τοποθετηθούμε και να προλάβουμε τα χειρότερα» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα τολμήσει, πρωθυπουργός, βουλευτής, υπουργός, δήμαρχος να πάει κόντρα σε 218 χιλιάδες πολίτες που είπαν το μεγάλο 'Όχι' στο δημοψήφισμα και θα το ξαναπούν και τώρα». «Όσο ήμασταν κυβέρνηση, δώσαμε αγώνα για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού, δεν ήταν βέβαιο. Έχετε τα εργαλεία στα χέρια σας, έχετε την ετυμηγορία του λαού της Θεσσαλονίκης, πάρτε την πρωτοβουλία και είμαστε μαζί σας για να στηρίξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη μαζί".

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της και σχολιάζοντας τη διάθεση της διοίκησης Ζέρβα να υποβαθμίσει την τουριστική ανάπτυξη που κατάφερε η προηγούμενη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, κάλεσε τον σημερινό δήμαρχο να καταρτίσει συγκεκριμένο συνολικό τουριστικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο για κάποιες περιοχές. «Βέβαια, τα δείγματα γραφής που έχετε ήδη δώσει με το ξήλωμα των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, που θα είναι ένας νέος τουριστικός προορισμός, ένα νέο τοπόσημο, η Θεσσαλονίκη δεν τείνει να γίνει ελκυστικός προορισμός αλλά τείνει σε μια εσωστρέφεια του παρελθόντος», πρόσθεσε. Τέλος, άσκησε κριτική για τις αθρόες μετακινήσεις υπαλλήλων του δήμου σε διαφορετικές υπηρεσίες και απευθυνόμενη στον Κ. Ζέρβα αναρωτήθηκε, «από τη στιγμή που εσείς είπατε ότι πρόκειται να κάνετε κρίσεις όπως προβλέπει ο νόμος, προς τι η βιασύνη να αλλάξουν όλοι οι υπάλληλοι θέσεις;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL