Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανδρέας Ξανθός για την ΠΝΠ του υπ. Υγείας: Καρφάκι δεν σας καίγεται για το ΚΕΘΕΑ, τους εργαζόμενους και τους θεραπευόμενους

"Το μόνο που θέλατε ήταν να αποτρέψετε την εκλογή της Ξ. Δημητρίου" τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Φατούρος, Πλωρίτης, Κούνδουρος, Βούλγαρης, Μουζέλης, Μαρκής, Νοταράς, Νέστωρ, Μεγαπάνου, Γιανναράς, Μπιτσάκης, Τσαλίκογλου, Ζέη, Παρασκευόπουλος, Αρβανίτης. Όλοι αυτοί, λοιπόν, μας λέει ο υπουργός, μας λέει η κυβέρνηση, ότι συντήρησαν ένα καθεστώς ασυδοσίας, ανομίας όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο υποτίθεται ότι έρχεται να τακτοποιήσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η ρύθμιση της Ν.Δ.» τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός σε σχέση με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Η συζήτηση για την κύρωση της ΠΝΠ θα γίνει αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Καρφάκι δεν σας καίγεται ούτε για το ΚΕΘΕΑ, ούτε για τα προγράμματά του, ούτε για τους ανθρώπους του, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τους θεραπευόμενους, ούτε για τις οικογένειές τους» υπογράμμισε παρατηρώντας ότι στόχος του κυβερνητικού πραξικοπήματος ήταν να αποτρέψει την εκλογή της Ξένης Δημητρίου στην προεδρία του ΚΕΘΕΑ. «Το Μαξίμου έχει μια δυσανεξία σε πρόσωπα τα οποία συνεργάστηκαν θεσμικά με την προηγούμενη κυβέρνηση και ήθελε να στείλει ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής προς συνοδοιπόρους» επισήμανε.

Ο Αν. Ξανθός σημείωσε ότι οι πάνδημες αντιδράσεις που προκάλεσε η κυβερνητική παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ την οδήγησαν να αναζητήσει «ασμένως» ένα «πάτημα» για να δικαιολογήσει το πραξικόπημα. Απέδωσε σε αυτήν την τακτική την κυβερνητική επιλογή για «δημόσιο διασυρμό και διαπόμπευση» του ΚΕΘΕΑ προσβάλλοντας το έργο και τους εργαζομένους του Κέντρου, το οποίο έχει αξιολογηθεί πολύ υψηλά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εκτίμησε δε ότι απώτερος σκοπός του κυβερνητικού πραξικοπήματος στο ΚΕΘΕΑ είναι η διείσδυση του ιδιωτικού τομέα και στον χώρο της απεξάρτησης.

Σ. Παπαδόπουλος: "Θέλετε διοικήσεις 'μακρύ χέρι"

«Σας ενοχλούν οι διαδικασίες αυτοδιοίκησης - αυτοδιαχείρισης των κοινωφελών οργανισμών. Θέλετε διοικήσεις που να αποτελούν το 'μακρύ χέρι' της 'γαλάζιας' πελατειακής εξουσίας, όπως αυτή τη ζήσαμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ» υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος θυμίζοντας τα «όργια» διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από τις ελεγχόμενες από τη Ν.Δ. διοικήσεις στο «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις