Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Αλ. Τσίπρας για τη ΔΕΗ: / Αλ. Τσίπρας για τη ΔΕΗ: Η κυβέρνηση μεθοδεύει αθρόες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας για τη ΔΕΗ: / Αλ. Τσίπρας για τη ΔΕΗ: Η κυβέρνηση μεθοδεύει αθρόες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Τη μεθόδευση της κυβέρνησης για “αθρόες προσλήψεις με ρουσφετολογικό τρόπο” και “σε συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ” κατήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ χθες στην Κουμουνδούρου.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου Χατζηδάκη, το οποίο περιλαμβάνει και την ισοπέδωση των εργασιακών κεκτημένων στη ΔΕΗ, για την οποία καταργεί ουσιαστικά την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, με τον κίνδυνο να ανοίξει ο δρόμος για πλήρη κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η άποψή του είναι ότι το κύριο θέμα είναι ακριβώς το πώς η κυβέρνηση μεθοδεύει να προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και εγκαθιστώντας συνθήκες “γαλέρας”. Εφιστώντας τους την προσοχή, επισήμανε πως “τα ΜΜΕ εστιάζουν -και δεν είναι ορθό- στα περί μονιμότητας” και έκανε λόγο για “παιχνίδια τα οποία θέλουν να οδηγήσουν σε κοινωνικό αυτοματισμό”, δηλαδή “ότι αυτοί είναι οι βολεμένοι”. Συνεπώς, σημείωσε, “το κύριο θέμα είναι κατά την άποψή μου ότι είμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ. Για πρώτη φορά τόσο μαζικά για έναν φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα”. “Αυτό είναι το κύριο ζήτημα κατά τη γνώμη μας και σας καλώ να το προτεραιοποιήσετε” πρόσθεσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ, τονίζοντας ότι “δεν μπορείς να κερδίσεις σε επίπεδο κοινής γνώμης εάν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα”.

Επισήμανε ότι “είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, μετά τις αρχές της δεκαετίας του 1990, που πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στη ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο. Όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με διαδικασίες όπως ήταν για την ένταξη στον δημόσιο τομέα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL