Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ν. Φίλης: "Έρχονται μαύρες μέρες για την εκπαίδευση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: "Έρχονται μαύρες μέρες για την εκπαίδευση"

«Η επιλογή του κ. Αντωνίου είναι μια στενά κομματική επιλογή, υπηρετεί την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της Δεξιάς στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης. Σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία, για τα παιδιά, τις οικογένειες, για το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση» τόνισε ο Νίκος Φίλης μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον διορισμό του Γιάννη Αντωνίου ως προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς έχει προαναγγείλει «ξήλωμα» του συνόλου του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία και «γύρισμα του ρολογιού» στο 2014.

Ο Ν. Φίλης επισήμανε ότι η ΟΛΜΕ έχει χαρακτηρίσει τον Γ. Αντωνίου «ακατάλληλο» για τη θέση του προέδρου του ΙΕΠ «επειδή ο εν λόγω υποψήφιος αδυνατεί να κινηθεί με το απαραίτητο πνεύμα συναίνεσης που επιβάλλει η συγκεκριμένη θέση», δηλώνοντας μάλιστα ότι «θα αγωνιστεί ενάντια στην επιβολή των απόψεων και των σχεδίων του». Ακόμη επέκρινε τις δηλώσεις του Γ. Αντωνίου υπέρ της περιόδου Διαμαντοπούλου τονίζοντας ότι «επαναφέραμε μια ευρυθμία και μια δημοκρατική λειτουργία στα σχολεία. Απειλείται σήμερα με τον δογματισμό τον οποίο εκπέμπει η αριστεία του κ. Αντωνίου».

Νέες προκλητικές δηλώσεις

Ο Γ. Αντωνίου επανήλθε στις προκλητικές δηλώσεις κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι «η πολιτική η οποία εφαρμόσατε αυτά τα τεσσερισήμισι χρόνια ήταν μια πολιτική παγίωσης μιας αντίληψης βαθέος εξισωτισμού προς τα κάτω». Υπερασπίστηκε μία πολιτική ακραίου ανταγωνισμού υποστηρίζοντας ότι «αυτές οι συνθήκες που ανεβάζουν το επίπεδο, αυτές οι συνθήκες που αυξάνουν τις απαιτήσεις, αυτές οι συνθήκες που διαμορφώνουν μια προοπτική υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στους μαθητές στην προσπάθεια ανόδου του εκπαιδευτικού, του γνωστικού τους επιπέδου, είναι μια από τις λύσεις στα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος».

Υπέρ του διορισμού ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Ελληνική Λύση

Η Ν. Κεραμέως προσπάθησε να εμφανίσει τον Γ. Αντωνίου ως υπερκομματικό, δεδομένης της στήριξής του και από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και την Ελληνική Λύση. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «fake news» όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης και του Γ. Αντωνίου, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στις αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ για το πρόσωπό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL