Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Έντονη αντιπαράθεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με Κεραμέως για την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έντονη αντιπαράθεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με Κεραμέως για την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ

Έντονη αντιπαράθεση με την υπουργό Παιδείας και κυβερνητικά στελέχη είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις επιτροπές της Βουλής καταγγέλλοντας την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και την καταστολή κατά των φοιτητών.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατέστησε τη Νίκη Κεραμέως προσωπικά υπεύθυνη για όσα συμβούν ενόψει της επετείου της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη. Μάλιστα αναρωτήθηκε δηκτικά αν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο υπουργός Παιδείας. Αργότερα η Ν. Κεραμέως σε δημοσιογραφικό «πηγαδάκι» παραδέχτηκε ότι δεν είχε γνώση της επιχείρησης εισβολής της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Ο Ν. Φίλης επέκρινε την κυβέρνηση για την επιλογή της δημιουργίας έντασης στα πανεπιστήμια επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η αλλαγή της ατζέντας σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis και τη διαχείριση του προσφυγικού. «Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την ατζέντα. Οι 9 στους 10 πολίτες είναι εναντίον της στην πολιτική για το προσφυγικό» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμφανίζει τα πανεπιστήμια ως γιάφκες με τα τρία ρόπαλα που βρήκε; Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δυσφημίζει τους φοιτητές. Θα μας βρει απέναντι σε αυτή την ύπουλη προσπάθεια».

Με συμψηφισμούς και σοφίσματα επιχείρησε να απαντήσει η Ν. Κεραμέως

Σχολιάζοντας την προσπάθεια της Ν. Κεραμέως για συμψηφισμό με επίκληση της επίθεσης στο γραφείο της, ο Ν. Φίλης παρατήρησε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ελαφρύ πλημμέλημα, το οποίο είναι βεβαίως καταδικαστέο, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια μοίρα με τους τραυματισμούς φοιτητών από την αστυνομία, για τους οποίους η υπουργός δεν είπε τίποτα.

Η Ν. Κεραμέως επιχείρησε κι ένα φθηνό σόφισμα υποστηρίζοντας ότι ο Ν. Φίλης είναι σε δύσκολη θέση γιατί αποδοκιμάστηκε από φοιτητές όταν επισκέφθηκε την ΑΣΟΕΕ. Ο Ν. Φίλης παρατήρησε ότι δεν τον ενοχλεί η δημοκρατία εντός του κινήματος τονίζοντας ότι μίλησε με τους φοιτητές που τον αποδοκίμασαν και τους επισήμανε ότι κοινός εχθρός είναι ο κυβερνητικός αυταρχισμός, καθώς κι ότι στα κινήματα δεν υπάρχουν «ιδιοκτήτες».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί διαρκώς να συκοφαντήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αντιμετωπίζει τη νεολαία ως εσωτερικό εχθρό» σημείωσε από τη μεριά της η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη καταγγέλλοντος το όργιο καταστολής στην ΑΣΟΕΕ.

Ν. Κεραμέως: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέθαλπε τους «μπαχαλάκηδες»

Η υπουργός Παιδείας «κάλυψε» πλήρως την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και υποστήριξε ότι τα «ευρήματα» της έρευνας εντός της ΑΣΟΕΕ φανερώνουν την αναγκαιότητα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα των ημερών που εμφανίζει τα πανεπιστήμια ως ορμητήρια «μπαχαλάκηδων» ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους «υπέθαλπε» επί τόσα χρόνια. Μάλιστα, κατηγόρησε τον Ν. Φίλη και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν αυτοί που επιχείρησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα με την επίσκεψή τους στην ΑΣΟΕΕ.

Θ. Φωτίου: Σύμφυτο με την κουλτούρα του ελληνικού λαού το άσυλο, δεν μπορείτε να το καταργήσετε με νόμους

Αντιπαράθεση υπήρξε και στις επιτροπές που συζήτησαν την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου να τονίζει ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο είναι έννοια σύμφυτη, από την αρχαιότητα, με την κουλτούρα και την αντίληψη του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει πιθανότητα να το καταργήσετε εσείς με νομοθετικές πράξεις». Με αφορμή προσωπική επίθεση από τον εισηγητή της Ν.Δ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη για την παρουσία της στην ΑΣΟΕΕ σημείωσε ότι βρέθηκε εκεί ώστε «να διασφαλίσω την ασφάλεια και τη ζωή των φοιτητών».

Επιπλέον επισήμανε στους βουλευτές της Ν.Δ. ότι «επιχειρείτε να διχάσετε τα ελληνικά πανεπιστήμια. Σε καλούς και κακούς φοιτητές, σε καλούς και κακούς διδάσκοντες, σε καλές και κακές συγκλήτους. Είναι το μεγαλύτερο λάθος που πάτε να κάνετε» προειδοποιώντας ότι «ο κύκλος της καταστολής δεν έχει τέλος. Είναι αδιέξοδος και φέρνει εντάσεις και βία συνεχώς».

Στη Θ. Φωτίου απάντησε με ένα νέο γύρο επανάληψης των κυβερνητικών ισχυρισμών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός για να λάβει απάντηση από τη Χαρά Καφαντάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL