Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Μ.Τζούφη: Η κυβέρνηση ενισχύει τα κολέγια και κλείνει τους δρόμους προς το Δημόσιο πανεπιστήμιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Τζούφη: Η κυβέρνηση ενισχύει τα κολέγια και κλείνει τους δρόμους προς το Δημόσιο πανεπιστήμιο

«Σοβαρό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», χαρακτήρισε την εξαίρεση των Π.Πολάκη και Δ.Τζανακόπουλου από την προανακριτική Επιτροπή για τον Δ.Παπαγγελόπουλο στο σκάνδαλο Novartis, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, καθώς «δεν μπορεί η πλειοψηφία να αποφασίζει για το ποιους θα ορίζει η μειοψηφία».

Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποιο επιχείρημα για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική, «οι οποίοι θα είχαν μια πολύ ισχυρή αντιπαράθεση με τον κ. Φρουζή», χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αντιθεσμικό» τον τρόπο που λειτουργεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

https://www.youtube.com/embed/Yr7-dG9gz1s

«Θέλουμε να καταθέσει ο κ. Φρουζής την Τρίτη, όμως δεν μπορούμε να ανεχθούμε την παραβίαση της κοινοβουλευτικής τάξης», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι «πρέπει οι ορισμένοι από την μειοψηφία βουλευτές να παραμείνουν στην προανακριτική και να γίνει η εξέταση του κ. Φρουζή».

Επιπρόσθετα, η Μ.Τζούφη δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «κάποιος που δεν έχει οριστεί ως μάρτυρας, αλλά ίσως οριστεί στο μέλλον δεν είναι δυνατόν εξαιρεθεί. Παραβιάζεται η κοινοβουλευτική τάξη».

Ακόμη, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα «υπαρκτό σκάνδαλο από το οποίο χάθηκαν δισ.» σημειώνοντας ότι τα σκάνδαλα του φάρμακου, της πολεμικής βιομηχανίας και της διαφθοράς των τραπεζών είναι οι βασικές αιτίες που οδηγήθηκε η χώρα στη χρεωκοπία. «Να μιλήσουμε για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να μην ξαναγίνει τέτοιο σκάνδαλο».

Όσον αφορά στα θέματα της Παιδείας, η Μ.Τζούφη τόνισε ότι το αρμόδιο υπουργείο «έχει αποφασίσει να ξεθεμελιώσει όλες της προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε «αυθαίρετη» την επιλογή της κας Κεραμέως να αναστείλει τη λειτουργία των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων. «Είναι μια αυθαίρετη επιλογή που στερεί τη δυνατότητα σε 5.000 παιδιά να σπουδάσουν στα νέα τμήματα. Είχαμε δώσει πρόσθετους πόρους, χρήματα και μέλη ΔΕΠ, για τα νέα τμήματα».

Παράλληλα, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι «η ΝΔ εξήγγειλε την επαναφορά της βάσης του 10, τη μείωση των εισακτέων και τις διαγραφές φοιτητών» και αναφέρθηκε σε «συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο μείωσης της προσβασιμότητας στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση των παιδιών, ώστε να πάν σε ιδιωτικά κολέγια, των οποίων τα πτυχία, η ΝΔ, ισοβάθμισε με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων, στο πολυνομοσχέδιο».

«Η κυβέρνηση ενισχύει το προφίλ των κολεγίων και κλείνει τους δρόμους προς το δημόσιο πανεπιστήμιο», σημείωσε η ίδια συμπερασματικά, υπενθυμίζοντας ότι «η ΝΔ στον προϋπολογισμό του 2020 ενέγραψε μειωμένες δαπάνες για την Παιδεία κατά 200 εκατ. ευρώ».

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κα Τζούφη σημείωσε ότι «κάναμε έναν μακρύ διάλογο δύο ετών με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες, για την ίδρυση των νέων τμημάτων, τα οποία αποτελούν ουσιαστική ανάπτυξη επαναφοράς πνευματικού κεφαλαίου».

«Καλούμε σε υπεράσπιση των πανεπιστημίων ώστε τα παιδιά μας να έχουν προσβασιμότητα σε καλά δημόσια πανεπιστήμια που εμείς προσπαθήσαμε να ενδυναμώσουμε», τόνισε η Μερόπη Τζούφη.

Τέλος, σχετικά με το προσφυγικό, η ίδια σημείωσε ότι «η ΝΔ ήρθε στην πραγματικότητα και είδε τους γεωπολιτικούς λόγους», ενώ τόνισε ότι «το ΕΛΚ στο οποίο ανήκει και η ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες που δε γίνεται η ανακατανομή των ανθρώπων στην ΕΕ».

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Άσυλο κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα για τους πρόσφυγες», δήλωσε η Μ.Τζούφη και κάλεσε την κυβέρνηση να μιλήσει για «πολιτικές ενσωμάτωσης και όχι αποτροπής».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL