Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κυβερνητικά εγκαύματα προκαλούν τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητικά εγκαύματα προκαλούν τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Κυβερνητικό "κομφούζιο" προκαλεί η διγλωσσία "γαλάζιων" στελεχών αναφορικά με τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου που προγραμματίζουν ακροδεξιά στοιχεία έξω από τις προσφυγικές δομές. Πλήρη κάλυψη στις μισαλλόδοξες εκδηλώσεις παρέχει ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου! Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μακάριος Λαζαρίδης έσπευσε να αδειάσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λόγω της δήλωσής του ότι «το προσφυγικό πρόβλημα είναι έξω από κάθε δυνατότητα διαχείρισης». Σιωπηλός παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης ενώ απέφυγε και χθες να αποδοκιμάσει τις ρατσιστικές δηλώσεις βουλευτών της Ν.Δ.

Κάλυψη Καράογλου στις ρατσιστικές εκδηλώσεις

«Θεωρώ ότι ελευθερία και δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα» ήταν η δήλωση -κάλυψη του Θόδωρου Καράογλου- μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης -προς τους τραμπούκους που προγραμματίζουν το ρατσιστικό φαγοπότι έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στα Διαβατά. Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει, κλείνοντας το μάτι προς τους ακραίους, "ότι αυτοί δεν θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό, την παράδοσή τους ή οτιδήποτε άλλο».…

Κ. Νοτοπούλου: "Κ. Καράογλου ντροπιάζετε τον τόπο"

"Δεν είναι μόνο οι νέοι βουλευτές της Ν.Δ. που εκφράζουν ρητορική μίσους και ρατσισμού.

Είναι και παλιοί... και μάλιστα ο υφυπουργός Εσωτερικών" υπογράμμισε η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι "μέσα σε δυο φράσεις ο κ. Καράογλου ντροπιάζει τον θεσμό του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν τη διαφορετικότητα, έδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά κ. Καράογλου, δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο" κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο Θεόδωρος Καράογλου επιχείρησε να απαντήσει στην Κατερίνα Νοτοπούλου -μέσω Facebook- αναζητώντας πάτημα σε μία υποκριτική αποστροφή των αρχικών δηλώσεων του («καλό θα είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις, γιατί και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον") που, όπως υποστήριξε, "εσκεμμένα η κυρία Νοτοπούλου παραλείπει". Επέμεινε δε στο ρεσιτάλ φθηνού λαϊκισμού σημειώνοντας ότι "αντιλαμβάνομαι την αγωνία της τώρα που έμεινε πίσω στην εσωκομματική 'αρένα' του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τα τελευταία 24ωρα ο συνάδελφός της κ. Γιαννούλης της 'κλέβει' την επικοινωνιακή δόξα. Για αυτό προσπαθεί να πλειοδοτήσει επενδύοντας στη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ".

Συνήγορος των Πλεύρη - Κυρανάκη ο Κ. Καραγκούνης

Παράλληλα, ρόλο συνηγόρου στο δίδυμο Κυρανάκη -Πλεύρη ανέλαβε ο Κώστας Καραγκούνης, που ισχυρίστηκε ότι «οι βουλευτές της Ν.Δ. απάντησαν σε μια δήλωση-πρόκληση του κ. Γιαννούλη». Ο βουλευτής της Ν.Δ. ισχυρίστηκε δε (Αlpha) ότι "δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό, που έχει υποστεί όλα αυτά που έχει υποστεί από τη διαχείριση του προσφυγικού τα τελευταία 4,5 χρόνια, η οποία ήταν τραγική, ότι θα ποινικοποιηθεί η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία κίνησης και η ελευθερία του συνέρχεσθαι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από όλες τις πλευρές"!

Μ. Λαζαρίδης: "Δεν αργεί να επωαστεί και πάλι το 'αυγό του φιδιού'"

Στον αντίποδα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης πήρε σαφείς αποστάσεις από τις ακροδεξιές τοποθετήσεις "γαλάζιων" στελεχών λέγοντας (Kontra) ότι "ακραίες φωνές δεν βοηθούν. Δεν αργεί να επωαστεί και πάλι το 'αυγό του φιδιού'. Είναι ώρα οι πολιτικοί να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα με προσοχή και νηφαλιότητα». Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση-άδειασμα του συνομιλητή του πρωθυπουργού προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς ισχυρίστηκε ότι «για πρώτη φορά υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική για την αντιμετώπισή του προσφυγικού", ενώ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατά την προχθεσινή ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο είχε... σηκώσει τα χέρια ψηλά σε σχέση με τις δυνατότητες διαχείρισης του προβλήματος!

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε retweet τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, με τις οποίες άδειαζε το δίδυμο Kυρανάκη – Πλεύρη!

Διαγραφή... κατώτερου στελέχους

Στάχτη στα μάτια επιχείρησε να ρίξει, σε αυτό το φόντο, η Νέα Δημοκρατία, διαγράφοντας από μέλος του κόμματος στην Κοζάνη τον Ιωάννη Σαντετσίδη, που μέσω χρυσαυγίτικης ανάρτησης ζητούσε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να ρίχνονται στο Αιγαίο...

Αλέξης Χαρίτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά επικροτεί τις ρατσιστικές φωνές"

Τη "σιωπή" του κ. Μητσοτάκη στηλίτευσε με ανάρτησή του στα social media o Αλέξης Χαρίτσης. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αναλυτικά: "Προχθές, βουλευτές της Ν.Δ. δεν δίστασαν να επιδοκιμάσουν κάποιους σαδιστές στα Διαβατά που επιχείρησαν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος συνανθρώπων μας υπό διωγμό.

Χθες, δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε δωδεκάχρονο προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη, επειδή τόλμησε να πάει στο σχολείο του.

Σήμερα, υφυπουργός της κυβέρνησης καλύπτει τη μισαλλοδοξία και στέλεχος της Ν.Δ. ζητάει να ρίξουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Δεν φτάνει που τόσα χρόνια η Ν.Δ. επένδυσε στον χυδαίο λαϊκισμό για την προσφυγική κρίση.

Δεν φτάνει που τώρα ανακάλυψαν ότι τους πρόσφυγες δεν τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχουν 'γεωπολιτικοί λόγοι'.

Δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του τα έχουν κάνει μπάχαλο μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, αντιμέτωποι με ροές πολύ μικρότερες από αυτές που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν φτάνει που ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε χθες την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, ομολογώντας κυνικά πως η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη.

Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης, εγκλωβισμένος από την ακροδεξιά συνιστώσα του, αντί να αποδοκιμάσει δημοσίως τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, απλώς σωπαίνει. Ουσιαστικά επικροτεί. Ελπίζει ότι έτσι θα μπορέσει να καλύψει το χάος που ο ίδιος δημιούργησε.

Του θυμίζουμε όμως ότι το διακύβευμα είναι οι ανθρώπινες ζωές, τίποτα λιγότερο.

Η ελληνική κοινωνία το γνωρίζει αυτό. Αντιστεκόμενη στις ακραίες φωνές, μεμονωμένες μεν αλλά με δυσανάλογα μεγάλη προβολή από πολλά ΜΜΕ, θα επιδείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL