Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Δ. Βίτσας: / Δ. Βίτσας: Μέτωπο απέναντι στους "Ενωμένους Χοιρινομεθύστακες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: / Δ. Βίτσας: Μέτωπο απέναντι στους "Ενωμένους Χοιρινομεθύστακες

Την απομόνωση των ακροδεξιών απόψεων από τη Ν.Δ. και τους δημοκρατικούς πολίτες ζήτησε ο Δημήτρης Βίτσας στη Βουλή. «Έχουμε και τους ‘Ενωμένους Χοιρινομεθύστακες’ στα Διαβατά και βέβαια κάποια πρόθυμα ήδη ΜΜΕ να τους προβάλλουν» είπε καυστικά σε ερώτησή του στην Ολομέλεια.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επεχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή του στρατού στο προσφυγικό, διαβεβαιώνοντας ότι η τοποθέτησή του σαν συντονιστή από τον πρωθυπουργό έχει σαν στόχο αποκλειστικά την υλοποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

Στον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθούμε το θεσμικό πλαίσιο που έχει αποφασισθεί: διαμονή - μεταφορά - σίτιση και υγειονομική περίθαλψη δεσμεύθηκε και πρόσθεσε ότι το επίπεδο συνεργασίας μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικό. Για την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Κουμουτσάκο δεν είπε λέξη...

«Κυβέρνηση, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. κάνουν βήματα πίσω θυμούμενοι τον παλιότερο εαυτό τους», τόνισε ο Δ. Βίτσας και συνέχισε: «Πολλά από τα άρθρα του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου είναι στα όρια της νομιμότητας και αρκετά φλερτάρουν με το όριο της διεθνούς παρανομίας. Πάνω στο αφήγημα των ‘εισβολέων’ και του δήθεν εξισλαμισμού, οι φασίστες και οι ρατσιστές προσπαθούν να επανέλθουν και να παραπλανήσουν. Ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να τους απομονώσει αποφασιστικά».

«Είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους φασίστες που χθες μαχαίρωσαν ένα δωδεκάχρονο παιδί, απειλώντας το να μην ξαναπάει στο σχολείο» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «πρέπει με τη στάση μας, σαν χώρα, απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες να τους κάνουμε ζωντανούς προπαγανδιστές για τη χώρα μας όταν με το καλό λήξει η περιπέτειά τους και επιστρέψουν στις χώρες τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, οι τοπικές κοινωνίες, και ειδικά οι κατά τόπους δημοτικές αρχές, θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ‘χαϊδεύουν’ ακραία αυτιά για λίγες ψήφους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL