Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ο. Γεροβασίλη: Μετά το βούλευμα των δικαστικών κατέρρευσαν τα περί σκευωρίας Novartis (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο. Γεροβασίλη: Μετά το βούλευμα των δικαστικών κατέρρευσαν τα περί σκευωρίας Novartis (Video)

Μετά το βούλευμα των τεσσάρων δικαστικών για το αίτημα εξαίρεσης Τουλουπάκη, η υπόθεση "σκευωρία" Novartis κατέρρευσε δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.https://www.youtube.com/embed/DhoP-s7_-VM

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το αίτημα των 30 βουλευτών της ΝΔ στηρίζεται στις καταθέσεις Γ. Αγγελή και Ελ. Ράικου και πάνω σε αυτές τις καταθέσεις στηρίζεται η κατηγορία του Ανδρ. Λοβέρδου κατά Δ. Παπαγγελόπουλο για σκευωρία. «Έρχονται τρεις εφέτες και ένας εισαγγελέας εφετών και λένε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, καμιά απόδειξη και ότι όλα αυτά είναι θεωρία» επισήμανε η Ο. Γεροβασίλη.

Η ίδια χαρακτήρισε το σκάνδαλο Novartis τεράστιο και τόνισε ότι το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης είναι συγκλονιστικό. «Έχει μία σημασία να δει κάποιος την έκταση, τον κυνισμό στο χειρισμό αυτής της ιστορίας και από πλευράς της Novartis» ανέφερε και τόνισε ότι για το σκάνδαλο δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Αναφερόμενη στο αίτημα εξαίρεσης των δύο μελών της προανακριτικής, Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε:  «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τηρούνται οι κανόνες σε μία Δημοκρατία. Το ερώτημα απευθύνεται στο προεδρείο της επιτροπής το οποίο καλείται να απαντήσει. Αυτή η επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να εξαιρέσει. Αυτή η πράξη μπορεί να επιφέρει θέμα ακυρότητας των αποφάσεων της επιτροπής. Δεν αποφασίζει η πλειοψηφία για κάτι που δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει».

Σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού υπενθύμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση, μας κατηγορούσε για πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλεγε και ότι όταν  πάρει την εξουσία θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές μέσω επαναπροωθήσεων, καλύτερης φύλαξης και λοιπά. Τώρα μετά από όλα αυτά δηλώνουν ότι είναι μη διαχειρίσιμο το πρόβλημα, όπως ανέφερε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χθες στις Βρυξέλλες».  Η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση εμείς θα βάλουμε πλάτη στη διαχείριση του προσφυγικού και το έχουμε ήδη κάνει. Η Νέα Δημοκρατία όμως δεν πρέπει να βάζει πλάτη στα ακροδεξιά στοιχεία και στη μισαλλοδοξία».
«Χθες στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου ο κ. Χρυσοχοίδης διαπίστωσε πόσο επιφυλακτικοί  είναι οι  ευρωβουλευτές - ακόμη και  του ΕΛΚ - για την αποτελεσματικότητα του νέου νόμου για το άσυλο».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL