Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Ο Κυρανάκης καλύπτει τα μπάρμπεκιου του μίσους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κυρανάκης καλύπτει τα μπάρμπεκιου του μίσους

Τους ακροδεξιούς που διοργανώνουν μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από κέντρα διαμονής προσφύγων έσπευσε να καλύψει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης. Απαντώντας σε σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, που μίλησε για «σαδισμό» και «κτηνωδία», ο Κ. Κυρανάκης έσπευσε να υπερασπιστεί τους ακροδεξιούς διοργανωτές των μπάρμπεκιου του μίσους στο όνομα της... ελευθερίας! Στον Χρ. Γιαννούλη επιτέθηκε και έτερος βουλευτής της Ν.Δ., ο Θ. Πλεύρης, ο οποίος επίσης κάλυψε τους «Ενωμένους Μακεδόνες» που διοργανώνουν το «πάρτυ - διαμαρτυρία κατά της λαθρομετανάστευσης» την ερχόμενη Κυριακή στα Διαβατά.

Κατά τη συζήτηση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, ο Χρ. Γιαννούλης αναρωτήθηκε «αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές, πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα», επισημαίνοντας ότι «δεν ξέρω εάν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε λογικό Έλληνα πολίτη από κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη, θα πρέπει να καταγγέλλεται ως κτηνωδία». Η τελευταία αναφορά του Χρ. Γιαννούλη προκάλεσε την αντίδραση του Θ. Πλεύρη.

«Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους»

Παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια, ο Κ. Κυρανάκης παρατήρησε ότι στην Ελλάδα η κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ είναι ελεύθερη και ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους. Από πού κι ως πού θα πρέπει να περιοριστούν τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν οι Έλληνες πολίτες επειδή έχουν έρθει κάποιοι υπήκοοι τρίτων χωρών;».

Ίσες αποστάσεις και πάλι από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ίσες αποστάσεις και σε αυτό το ζήτημα επιχείρησε να κρατήσει για ακόμη μία φορά το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο εκπρόσωπός του Παύλος Χρηστίδης ισχυρίστηκε ότι «στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε ούτε ατυχείς δηλώσεις, σαν του κ. Γιαννούλη, ούτε προσβλητικές εκδηλώσεις λίγων».

Η ακροδεξιά δράση των «Ενωμένων Μακεδόνων» και η επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα πεπραγμένα της ακροδεξιάς οργάνωσης που διοργανώνει τα μπάρμπεκιου του μίσους. Πριν λίγο καιρό οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» είχαν διοργανώσει το... «Straight Pride», ενώ μέσω των social media τους οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» αναπαράγουν όλα τα γνωστά fake news κατά των προσφύγων και επικροτούν κάθε μισαλλόδοξη κινητοποίηση του τελευταίου καιρού. Κερασάκι στην τούρτα: η προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δήλωση του υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, δήλωση που συνόδευσαν με... εικόνες γυναικών με μπούργκες.

Αλ. Χαρίτσης: Αποπροσανατολισμός μέσω fake news

"Η σημερινή συντονισμένη επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη συνιστά μία ακόμη έκφανση της αγαπημένης τακτικής της Ν.Δ." σχολίασε ο εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει πως ο "αποπροσανατολισμός μέσω fake news αποσκοπεί στο να μην συζητηθεί το μείζον: οι απροκάλυπτα ξενοφοβικές αντιλήψεις βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης που χαϊδεύουν ακροδεξιές αντιδράσεις και αντανακλαστικά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL