Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Αλ. Χαρίτσης: "Καταρρίφθηκε η θεωρία της σκευωρίας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: "Καταρρίφθηκε η θεωρία της σκευωρίας"

«Η υπόθεση Novartis συνιστά ένα ολοφάνερο σκάνδαλο. Αυτό επιβεβαιώνει και το έγγραφο» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης (στον ΑΝΤ1). «Το έγγραφο που δημοσίευσε η ‘Καθημερινή’ καταρρίπτει τη θεωρία περί σκευωρίας» πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάλιστα έμφαση στο πολιτικό πλαίσιο «μέσα στο οποίο γίνεται η συζήτηση για τη Novartis. Ο Άδ. Γεωργιάδης έχει παραδεχτεί τον χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και έγγραφη αναφορά τριών εισαγγελέων για παρέμβαση του Γ. Στουρνάρα και πολιτικών προσώπων γι’ αυτήν ακριβώς την υπόθεση».

Ερωτηθείς σχετικά με την αντικατάσταση των Π. Πολάκη - Δ. Τζανακόπουλου από την Προκαταρκτική Επιτροπή, ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε: «Δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του Π. Πολάκη και του Δ. Τζανακόπουλου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ορίζει τα μέλη που συμμετέχουν στην επιτροπή».

Ο Χ. Καστανίδης υιοθετεί το σκεπτικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Η απόπειρα να εξαιρεθούν οι δύο από την Επιτροπή, υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, είναι “μια προσπάθεια χειραγώγησης της μειοψηφίας από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι προέρχεται από το Μάξιμου και τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και μια κίνηση αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης». «Δεν μπορεί η Ν.Δ. να μην επιτρέπει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο. Πρέπει η πλειοψηφία να σέβεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απάντηση του προέδρου της Βουλής, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «δυστυχώς, με την απάντησή του ο Κ. Τασούλας δεν εκπλήρωσε τον θεσμικό του ρόλο» και σημείωσε ότι «πρέπει να βρεθεί μια διέξοδος με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής η Προανακριτική Επιτροπή να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και οι μάρτυρες να εξεταστούν από τους βουλευτές που ορίζει κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα». Επισήμανε μάλιστα ότι «η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL