Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Κ. Αρβανίτης: Η πολιτική πλειοψηφία της Ε.Ε. καθιστά καθημερινά την Ένωση όλο και πιο αναξιόπιστη διεθνώς (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Αρβανίτης: Η πολιτική πλειοψηφία της Ε.Ε. καθιστά καθημερινά την Ένωση όλο και πιο αναξιόπιστη διεθνώς (Video)

Στα πλαίσια της συζήτησης για την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης κατήγγειλε στην Ολομέλεια του Ε/Κ στο Στρασβούργο τις ευθύνες της ΕΕ για την τραγωδία που συντελείται, .

«Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια καθαρή συμφωνία μεταξύ Τράμπ και Πούτιν, με βασικό παίκτη τον κ. Ερντογάν. Η ΕΕ παίζει για άλλη μια φορά το ρόλο της συμμετοχικής αποχής, με το αζημίωτο φυσικά για κάποιες χώρες της» σημείωσε με νόημα ο ευρωβουλευτής.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Κ.Αρβανίτη:

«Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια καθαρή συμφωνία μεταξύ Τράμπ και Πούτιν, με βασικό παίκτη τον κ. Ερντογάν. Μοιάζει σαν τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας whiskey, ο ένας φεύγει ο άλλος έρχεται. Η χθεσινή συμφωνία ου κ. Ερντογάν με τον κ. Πούτιν αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η ΕΕ παίζει για άλλη μια φορά το ρόλο της συμμετοχικής αποχής, με το αζημίωτο φυσικά για κάποιες χώρες της.

Απαντώντας σε ερώτηση της Γερμανικής Αριστεράς, η Γερμανική κυβέρνηση - η οποία ανακοίνωσε ότι διέκοψε την πώληση όπλων στην Τουρκία - δήλωσε πως έκανε ρεκόρ πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, το οποίο υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ, μόνο το πρώτο 8μηνο του 2019.

Από αυτό το μακελειό φαίνεται πως όλοι κερδίζουν, εδραιώνοντας τον κ. Ερντογάν ως κυρίαρχο παίκτη στο Λεβάντε. Όμως υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Ποιος θα εγγυηθεί για τις 1 εκατομμύριο ψυχές Κούρδων στην περιοχή; Θα το κάνει η ΕΕ; Τι θα πούμε για το νέο κύμα προσφυγιάς που θα πάρει το δρόμο του προς την Ευρώπη και τα ελληνικά νησιά; Θα στείλουμε απλώς τη συμπόνια μας; Θα υπογράψουμε μια νέα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, με τον κ. Όρμπαν να κλείνει τα σύνορά του;

Η πολιτική πλειοψηφία της ΕΕ καθιστά καθημερινά την Ένωση όλο και πιο αναξιόπιστη στο διεθνές παιχνίδι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL