Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Μήνυμα απειθαρχίας προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας"

Φοιτητικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση αντιδράσεων με τις σχολές να συνεχίζουν με καταλήψεις

Δυναμική και μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν εκατοντάδες φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιδρώντας στις νέες αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στον χορό των γενικών συνελεύσεων και των καταλήψεων μπαίνει η μία σχολή μετά την άλλη, με τους φοιτητές να κλιμακώνουν την αντίδρασή τους ενάντια στις επικείμενες αλλαγές που θα έρθουν με τη μορφή νέου νόμου πλαισίου για τη λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο τέλος του έτους. Διαγραφές φοιτητών, επαναφορά ελάχιστης βάσης εισαγωγής, κατάργηση ασύλου, «απελευθέρωση» του κόστους των μεταπτυχιακών, επαναφορά Συμβουλίων Ιδρυμάτων, εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης αποτελούν το «κόκκινο» πανί για τους φοιτητές, οι οποίοι αναμένεται να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους επόμενους μήνες ενόψει της συγκρότησης του νέου σχεδίου νόμου και κατάθεσή του στη Βουλή.

«Μήνυμα... απειθαρχίας στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας» έστειλαν χθες από τα Προπύλαια εκατοντάδες φοιτητές πραγματοποιώντας μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. «Ν.Δ. και Κεραμέως ακούστε το καλά το νομοσχέδιο ισοτίμησης των πτυχίων ΑΕΙ - Ιδιωτικών Κολεγίων δε θα περάσει» ήταν το κεντρικό σύνθημα στην πορεία φοιτητικών συλλόγων και μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου, που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και κατευθύνθηκε προς το ΥΜΑΘ, όπου σημειώθηκε μικροένταση όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εισέλθει στο υφυπουργείο. Οι φοιτητές κατέληξαν στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έξι τμήματα και σχολές του οποίου τελούν από χθες υπό κατάληψη. «Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Ανατροπή του νομοσχεδίου της 8.8 -καμία εφαρμογή του προγράμματος Ν.Δ.- Κεραμέως για την Εκπαίδευση -καμία διαγραφή φοιτητών ν+2- όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια -όχι στην εντατικοποίηση, την πειθάρχηση, τη διάλυση των ενιαίων και ισχυρών πτυχίων», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί σύλλογοι των έξι τμημάτων και σχολών.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις