Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση της Ν.Δ. για την ψήφο των αποδήμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση της Ν.Δ. για την ψήφο των αποδήμων

Ξεκάθαρα δίπλα στην κυβέρνηση περπατά το ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο, αφότου άλλαξε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για να φτάσει σε συμφωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων, επιχειρεί τώρα να ασκήσει πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να ενισχύσει τη δήθεν εικόνα απομόνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατασκευάζει το φιλοκυβερνητικό μιντιακό σύστημα.

Αυτός ο κοινός τόπος Γεννηματά - Μητσοτάκη, όπως προέκυψε από τη συνάντησή τους, δεν εξαντλείται στην ψήφο των αποδήμων, αλλά διαπλέκεται με την επιδίωξη μιας συμφωνίας και για άλλα σημαντικά θεσμικά ζητήματα, τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το θέμα στο οποίο εμμένει και καταβάλλει εργώδη προσπάθεια η Φ. Γεννηματά για να φτάσει σε συμφωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη, με την επιμονή της επί του θέματος να εγείρει ερωτήματα.

Ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μ. Χριστοδουλάκης έσπευσε να δηλώσει (ρ/σ Ελλάδα 94,3) ότι είναι “παραπλανητική η συζήτηση για γυναίκα ή μη στο αξίωμα του ΠτΔ” και πως “το φύλο του νέου ΠτΔ δεν είναι η βάση της συζήτησης”. Χωρίς να ρίχνει φως στα κίνητρα πίσω από αυτήν την επιμονή, αρκέστηκε να αναφέρει ότι είναι “άγραφος κανόνας” η επιλογή του ΠτΔ να γίνεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο για να επιτυγχάνεται και στην πράξη η ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Π. Χρηστίδης έδειξε (ΕΡΑ) ότι ουσιαστικά το κόμμα του είναι αποφασισμένο για συμφωνία με την κυβέρνηση και επιχείρησε να εμφανίσει τα κόμματα σε τροχιά σύγκλισης, πλην του ΣΥΡΙΖΑ. “Για εμάς δεν υπάρχει κανένα αγκάθι”, “είναι θετικό ότι από τις συναντήσεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης προκύπτει μία σειρά συναινέσεων και των υπόλοιπων μικρών κομμάτων και νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου και ο ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει τη γραμμή του”.

Εν τω μεταξύ, στην προσπάθειά της να αποσείσει τις κατηγορίες για “τούμπα” στην ψήφο των αποδήμων (σ.σ.: τώρα είναι υπέρ της προσμέτρησης στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα), η Χαρ. Τρικούπη δημοσιοποίησε πρόχειρα, χωρίς καμία λεπτομέρεια επί της έρευνας που διενεργήθηκε (πέραν των ποσοστών), ένα “πρώτο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα” του ΚΙΝ.ΑΛΛ., για να δείξει ότι, σε κάθε περίπτωση, τα μέλη του συμφωνούν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στις τέσσερις θέσεις της πρότασής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL