Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Δέσμευση για επανίδρυση της Νομικής Σχολής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δέσμευση για επανίδρυση της Νομικής Σχολής

Τη λάθος, όπως τόνισε, απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα συζήτησε με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Αθανάσιο Ζούπα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Όπως τόνισε, υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, "η οποία κατατείνει στο να δημιουργήσει μία πολύ μεγάλη αδικία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το Πανεπιστήμιο Πατρών" σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει το λάθος στην απόφαση και να την ανακαλέσει. "Όμως αυτό απαιτεί όχι τη δική μας εγρήγορση, αλλά τη δική σας", υπογράμμισε απευθυνόμενος προς την πρύτανη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου. Και δεσμεύτηκε ότι "όταν θα μας δοθεί ξανά η δυνατότητα να βρεθούμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης, αυτόν τον σχεδιασμό θα τον υλοποιήσουμε".

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εκπαίδευση, ενώ μεταξύ άλλων χαρακτήρισε αντίφαση "το να θέλουμε ιδιωτικές νομικές, πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές για να μην πηγαίνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό και οι ίδιοι που το προτείνουν αυτό να κλείνουν δημόσιες σχολές, με το επιχείρημα ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των επαγγελματιών που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα".

Είπε ακόμα πως είναι παράλογο το να λέει κανείς ότι πρέπει να μετράει τις θέσεις εργασίας και την αγορά εργασίας για να υπολογίζει πόσες σχολές και πόσες θέσεις εισακτέων θα έχουν τα πανεπιστήμια, καθώς "αν ήταν έτσι, ιδίως με τη διόγκωση της ανεργίας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε να είχαμε κλείσει τις μισές πανεπιστημιακές σχολές".

Δυσαρέσκεια της πρυτάνεως για την κυβερνητική απόφαση

Από την πλευρά της η πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της γιατί, όπως είπε, "για πρώτη φορά καταργείται τμήμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα ιδρυθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα, "διότι τη χρειάζεται το πανεπιστήμιο για την ολοκλήρωσή του".

Θετικός ο Δικηγορικός Σύλλογος

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιος Ζούπας τόνισε ότι "από την πρώτη στιγμή ήμασταν υπέρ της ίδρυσης της Νομικής Σχολής, ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ήταν στην κυβέρνηση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL