Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Εκδήλωση των Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Θεσσαλονίκης - Έφη Αχτσιόγλου: "Αριστερό είναι το μαζικό κόμμα" * Χ. Τσιόκας: "Να δείξουμε ότι η προοδευτική διακυβέρνηση ευνοεί τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή" / "Ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί τους πολίτες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδήλωση των Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Θεσσαλονίκης - Έφη Αχτσιόγλου: "Αριστερό είναι το μαζικό κόμμα" * Χ. Τσιόκας: "Να δείξουμε ότι η προοδευτική διακυβέρνηση ευνοεί τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή" / "Ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί τους πολίτες"

Θεσσαλονίκη: «Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν πολλές φορές τον ΣΥΡΙΖΑ, εναπόθεσαν πολλές φορές τις αγωνίες τους, τις προσδοκίες και τις προοδευτικές τους ανησυχίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ήρθε η ώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί αυτούς τους πολίτες» τόνισε η βουλευτής Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην εκδήλωση για την υποδοχή των εκατοντάδων νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με ομιλητές την πρώην υπουργό Εργασίας και τον Χάρη Τσιόκα, ενώ η αίθουσα του δημαρχείου «Μανόλης Αναγνωστάκης» γέμισε ασφυκτικά από νέα και παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης Χρ. Δουίτσης, που καλωσόρισε τα νέα μέλη.

Μαχητική αντιπολίτευση

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, όπως και «μαχητικής αντιπολίτευσης» απέναντι στο σκληρά νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό δεξιό κράτος που προσπαθεί να οικοδομήσει η Ν.Δ. Για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ότι «δεν είναι μια μονόδρομη πορεία που ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς εκφωνεί τις θέσεις του προς τους πολίτες. Κυρίως έχει ως σκοπό να συνδιαμορφώσει και τις θέσεις του με τους πολίτες, μια πορεία από την οποία θα ωριμάσουμε από κοινού. Θα ωριμάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν με αυτόν τον τρόπο και την ευθύνη διαμόρφωσης ενός πολιτικού προγράμματος, που θα διεκδικεί την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου από την επόμενη μέρα». Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος «επιμόλυνσης» του ΣΥΡΙΖΑ από το άνοιγμά του στην κοινωνία, διότι «αριστερό είναι το μαζικό κόμμα».

Η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για τους λίγους

Από την πλευρά του, ο Χάρης Τσιόκας, μέλος του διευρυμένου οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος επισήμανε πως «ο απολογισμός των πρώτων εκατό ημερών από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. δείχνει ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο διακυβέρνησης για τους λίγους». «Αυτό επιβάλλει σε όλους εμάς που συγκροτούμε τις δυνάμεις της πληθυντικής Αριστεράς (σοσιαλιστές, αριστεροί, οικολόγοι) να συμπαραταχθούμε σε έναν ενιαίο πολιτικό φορέα προκειμένου με ένα καινούργιο σχέδιο πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας να δείξουμε ότι η προοδευτική διακυβέρνηση είναι η λύση που ευνοεί την πραγματική οικονομία, τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή» πρόσθεσε.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές Σωκράτης Φάμελλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Κυριακή Μάλαμα, καθώς και πρώην βουλευτές. Αμέσως μετά τις δύο εισηγήσεις, ο λόγος δόθηκε στα νέα μέλη, που μίλησαν για το πώς και το γιατί αποφάσισαν να μην είναι απλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και θεατές των εξελίξεων, αλλά να συμμετέχουν ενεργά και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL