Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Αγανακτισμένοι νεοδημοκράτες υπέρ της Φαίης Νικητοπούλου...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγανακτισμένοι νεοδημοκράτες υπέρ της Φαίης Νικητοπούλου...

Έσπειρε αντιπροσφυγικές κορώνες και θερίζει εσωκομματικές θύελλες η Ν.Δ. μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το μισαλλόδοξο παραλήρημα της πρώην -πλέον- προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τους “ανήλικους τρόφιμους μετανάστες” που απειλούν να “αλλοιώσουν τον πατρογονικό μας πολιτισμό”. “Γαλάζιοι” ψηφοφόροι εκτοξεύουν βολές -μέσω των social media- στην ηγεσία της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ λόγω των αναγκαστικών αποστάσεων που έλαβαν από τη Φαίη Νικητοπουλου, εξωθώντας την τελικά σε παραίτηση. Ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν και εφημερίδες που απευθύνονται στο κοινό της δεξιάς παράταξης!

Η επιστολή

"Ακόμα κι ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει έχει ακόμα στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;" έγραψε το Σάββατο -σε ρατσιστική επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη- η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης ώστε να εκφράσει την αντίθεσή της στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε πτέρυγα του Νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”!

Αναπαράγοντας πιστά τη χρυσαυγίτικη ρητορική, το κείμενο που υπογράφει η Φ. Νικητοπουλου θέτει το ερώτημα: “πώς θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας που για τα πρότυπά τους τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος;”. Σε άλλο δε σημείο ανακυκλώνει τα πιο ξενοφοβικά στερεότυπα με την επισήμανση ότι “η πόλη μας στην περίπτωση μετεγκατάστασης μεταναστών θα χρειαστεί την παράλληλη ύπαρξη μιας ομάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη πανδημιών”, ενώ “αν ο αριθμός τους (σ.σ.: των προσφυγόπουλων) είναι παραπάνω ανά τάξη, τότε και τα υπόλοιπα παιδιά είναι καταδικασμένα να μην μάθουν γράμματα. Τα δικά μας παιδιά”!

Δικτυωμένη κουμπάρα

Σημειώνεται ότι η πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης είναι κουμπάρα του Κωστή Χατζηδάκη. Δεν πέρασε δε απαρατήρητη η αναβολή, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή της προγραμματισμένης για χθες συνέντευξης Τύπου του υπουργού Ενέργειας για την κυκλική οικονομία και την πλαστική ρύπανση! Τελικά η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αυριο.

Η Φ. Νικητοπούλου προεκλογικά εμφανιζόταν από το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. ως... ενθουσιασμένη πολίτης επειδή συνάντησε τυχαία τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περιοδεία του στη Νέα Σμύρνη ζητώντας του να φωτογραφηθούν μαζί! Ο σύζυγός της δε Γιώργος Λαρίσσης ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη Ν.Δ. στη Νέα Σμύρνη και αναπληρωτής γραμματέας σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Τον περασμένο Αύγουστο, ο Γ. Λαρίσσης διορίστηκε με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη θέση του «μετακλητού Γενικού Διευθυντή - προϊσταμένου της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών», όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ.

Αναγκαστική καταδίκη

«Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος. Δεν εκφράζουν τη Ν.Δ., άλλα αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου” αναγκάστηκε να επισημάνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης. Στην αναφορά ότι “τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα εξηγήσεις” υποχρεώθηκε και η ΟΝΝΕΔ. Επιχειρώντας δε να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι “το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα”.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα, μόλις αναρτήθηκε στη σελίδα της “γαλάζιας” νεολαίας στο Facebook, προκάλεσε τα δυσμενή σχόλια των... αγανακτισμένων νεοδημοκρατών.

* “Μετά από αυτό το ολιγαρχικό ατόπημα, ΠΑΥΩ να είμαι ψηφοφόρος της Ν.Δ. Μετά από 25 χρόνια ψηφοφόρος. Καλή σας τύχη, αν και δεν βλέπω να βγάλετε χειμώνα!!”

* “Περαστικά σας τρανσοδεξιοί. Κανονικά πρέπει να δείξετε το καλό παράδειγμα μαζί με τους αριστερούς, παίρνοντας και φιλοξενώντας λ@θρομετανάστες στα σπίτια σας, μιας και πλέον το κόμμα σας είναι υπέρ του πολυπολιτισμού, όπως δήλωσε ο Κούλης”

* “Kρίμα στη Ν.Δ... ντροπή που τη διέγραψε δεν ακούει αυτούς που την ψήφισαν”

* "Είστε Χαλβάδες με κεφαλαίο Χ” γράφουν μεταξύ άλλων ψηφοφόροι του κόμματος.

Ξεσηκώθηκαν "Εστία" και "Δημοκρατία"

Επιπλέον, η εφημερίδα “Εστία”, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της, αναφέρεται σε «διαγραφές στην ΟΝΝΕΔ για τους πρόσφυγες κατόπιν απαιτήσεως του ΣΥΡΙΖΑ». “Κάθε φορά που θα τολμά να σηκώσει το κεφάλι κάποιος να πει μια κουβέντα και θα απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του, η Ν.Δ. θα σπεύδει να τον διαγράφει;» αναρωτιέται, σε ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης της Φ. Νικητοπούλου, η εφημερίδα.

“Πάτε καλά; Η Ν.Δ. διώκει την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης επειδή τάχθηκε κατά της μεταφοράς λαθρομεταναστών!” ήταν παράλληλα η ρατσιστική αναφορά του πρωτοσέλιδου της “Δημοκρατίας”.

Προηγήθηκε η δήμαρχος Πεντέλης

Υπενθυμίζεται ότι τον χορό των ξενοφοβικών αντιδράσεων είχε ανοίξει από την Πέμπτη η υποστηριζόμενη από τη Ν.Δ. δήμαρχος Πεντέλης. Η Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε -μετά από συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Μ. Χρυσοχοΐδη- ότι «δεν θα δεχθούμε ούτε έναν μετανάστη στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια»...

"Πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους της Χ.Α."

ΣΥΡΙΖΑ: "Κατέρρευσε με πάταγο το κεντρώο προφίλ Μητσοτάκη"

«Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το κόμμα του κατέρρευσε με πάταγο” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι “η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα γι’ αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία, που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων». Η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλεί «πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα ‘μόνο για Ελληνες’» την επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

“Είναι θετικό ότι εξαναγκάστηκε σε άμεση παραίτηση η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το ρατσιστικό της παραλήρημα για τους πρόσφυγες” τόνισε δε στο Τwitter o Δημήτρης Παπαδημούλης. “Τι παραπάνω όμως είπε, από όσα λένε οι ακροδεξιοί υπουργοί Μ. Βορίδης και Άδ. Γεωργιάδης;” ήταν το ερώτημα του αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL