Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Γιαννούλης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το άσπρο-μαύρο (Video)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φορολογική πολιτική αναδεικνύοντας τρία σημεία

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, ωστόσο δεν  ζούμε στη χώρα του Χάρρυ Πότερ. Η πολιτική που εφαρμόζει και τα μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση είναι σε  αντίθετη κατεύθυνση από τις προεκλογικές της εξαγγελίες» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη φορολογική πολιτική αναδεικνύοντας τρία σημεία. Τόνισε συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση διατήρησε την προκαταβολή φόρου από τις επιχειρήσεις στο 100% την ώρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% για φυσικά πρόσωπα και προσωπικές επιχειρήσεις και στο 80% για νομικά πρόσωπα.

Πήγαμε στις εκλογές με δέσμευση και προσδοκία ανάπτυξης 4% και η ΝΔ καταθέτει προϋπολογισμό με 2,8%.

Είχαν υποσχεθεί μείωση φορολογίας για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. Ποιος όμως θα χτίσει αφορολόγητο με 30% βάσει ηλεκτρονικών συναλλαγών και με τις δεσμεύσεις και τις απαγορεύσεις που υπάρχουν στο φορολογικό νομοσχέδιο;  H  φορολογία πάντα είχε ένα στόχο. Να έχει ανταποδοτικό αποτέλεσμα. Να δώσεις κίνητρα σε έναν επιχειρηματία που κερδίζει να επανεπενδύσει κάποια από αυτά τα κέρδη στην επιχείρηση για να υπάρξει βιώσιμη προοπτική για την επιχείρηση του. Αυτοί λοιπόν που έχουν μεγάλα κέρδη, και είναι μια μικρή ομάδα αυτοί, σαφώς ευνοούνται από τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% στο 24% και από την απόδοση του μερίσματος χωρίς φορολόγηση.  Αυτό όμως αφορά πολύ λίγους. Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών αν δεν δηλώνουν ζημίες και για λόγους λογιστικούς και για λόγους πραγματικούς δηλώνουν πολύ μικρά κέρδη.  

Ποιοι ωφελούνται λοιπόν;  Οι εκλεκτοί, οι λίγοι, οι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας».  

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις