Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Μ.Τζούφη: Δεν υφίσταται δημόσια υγεία χωρίς προστασία των μεταναστών και των προσφύγων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Τζούφη: Δεν υφίσταται δημόσια υγεία χωρίς προστασία των μεταναστών και των προσφύγων (Video)

Την κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό και προσφυγικό σχολίασε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως η μη απόδοση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού σε βασικά αγαθά, όπως η Υγεία και η Παιδεία.https://www.youtube.com/embed/3C0tomXoVlI

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεσμών & Διαφάνειας και Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα συζήτησης τις εκθέσεις της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, η ίδια τόνισε πως «η πολιτική της ΝΔ στερεί τη δυνατότητα του ιατρικού ελέγχου και των εμβολιασμών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παραβαίνοντας το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο».

Ακόμη, όσον αφορά τους εμβολιασμούς των μαθητών προσφύγων, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως οι παγκόσμιες επιδημίες δεν έχουν σύνορα. Κατά αντιστοιχία, σύνορα δεν έχουν και οι θεραπευτικές διαδικασίες και οι εμβολιασμοί.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μ.Τζούφη ζήτησε την άποψη των μελών Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής όσον αφορά την παρεμπόδιση της πρόσβασης κοινωνικών ομάδων στις υπηρεσίες υγείας και το εκπαιδευτικό σύστημα. «Τόσο η Πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής αναγνώρισαν το πρόβλημα και σημείωσαν πως με κάποιο τρόπο οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να είναι ορατοί», σημείωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL