Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Χρ. Βερναρδάκης: Το πρώτο σοβαρότατο πλήγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Βερναρδάκης: Το πρώτο σοβαρότατο πλήγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σε σχόλια με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δ.Παπαγγελόπουλο προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Με αφορμή τις διαρροές στη ψηφοφορία, αναφέρει ότι «το ιστορικό μπλοκ της συγκάλυψης δέχτηκε σοβαρότατο πλήγμα». Σημειώνει επίσης Οι ότι οι 6 διαρροές προκάλεσαν εμφύλιο μεταξύ ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, με αλληλοκατηγορίες για το από πού προέρχονται οι διαρροές.

«1. Από τους 179 βουλευτές των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ που έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ, ψήφισαν τελικά 173. Εξι (6) διαρροές. Το ιστορικό μπλοκ της συγκάλυψης δέχτηκε σοβαρότατο πλήγμα. Το πρώτο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

2. Οι 6 διαρροές στην ψηφοφορία προκάλεσαν εμφύλιο μεταξύ ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, με αλληλοκατηγορίες για το από πού προέρχονται οι διαρροές.
Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση για την Προανακριτική είτε δεν θα περνούσε είτε θα περνούσε απολύτως οριακά χθες εάν δεν την στήριζε το ΚΙΝΑΛ. Καταλαβαίνουμε όλοι/ες τους δεσμούς που δημιουργήθηκαν στα χρόνια του Κ.Σημίτη μεταξύ των εκατέρωθεν "εκσυγχρονιστών" και νεοφιλελεύθερων, σφυρηλατήθηκαν με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και ολοκληρώθηκαν στα πρόσφατα χρόνια στα πλαίσια του αντι-Σύριζα μετώπου. Η δεξιά ηγεμόνευσε στη συμμαχία αυτή, το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) εξατμίστηκε. Δύο cartel parties δεν χωράνε στον ίδιο χώρο.

3. Σε μια επίδειξη κοινοβουλευτικής παρωδίας η "κυβέρνηση" ήταν χθες απούσα από τα έδρανά της. Δήθεν για να δείξει σεβασμό στη "διάκριση των εξουσιών", όπως περηφανεύονταν διάφοροι αγορητές στις εκθέσεις ιδεών τους.

Και θυμήθηκα ένα εμβληματικό κείμενο του 1933, του Charles Eisenmann, σπουδαίου γάλλου νομικού και μελετητή του Μοντεσκιέ, όπου εξηγεί ότι στον Μοντεσκιέ αυτό που θεμελιώνεται δεν είναι κάποιος εν γένει διαχωρισμός των εξουσιών, αλλά η σύνδεση, η συγχώνευση και (κυρίως) η σχέση μεταξύ των εξουσιών. Με άλλα λόγια και χάριν παραδείγματος δεν είναι άλλος ο Αδωνις Γεωργιάδης βουλευτής και άλλος ο Αδωνις Γεωργιάδης υπουργός».

Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν μπερδεύεις τον Μοντεσκιέ με τον Ρουσώ...

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fchristoforosvernardakis%2Fposts%2F2028546310580487&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL