Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Μάλαμα: Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Η Ελλάδα, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ στην συγκρότηση ενός σύγχρονού φορέα πυροπροστασίας, απαραίτητου για την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία του δάσους

Συνάντηση στη Μεγάλη Παναγία με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας της Διεύθυνσης Δασών της Χαλκιδικής πραγματοποίησε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με το έργο τους και την στήριξη του δίκαιου αιτήματός τος για άρση της εργασιακής τους ανασφάλειας.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, το έργο τους αναγνωρίζεται από όλους τους συναρμόδιους φορείς που ασχολούνται την προστασία του δάσους, από την πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι τα δασαρχεία και τις διευθύνσεις δασών. Το πρόγραμμα έχει ήδη αξιολογηθεί και κρίνεται απαραίτητη η μονιμοποίησή του, καθώς αποτελεί κομβικό μέτρο για την πρόληψη των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών. Η Ελλάδα, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ στην συγκρότηση ενός σύγχρονού φορέα πυροπροστασίας, απαραίτητου για την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία του δάσους.

Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συνεχιστεί οπωσδήποτε, καθώς είναι αλληλένδετο με την πολιτική προστασία και την προστασία από φυσικές καταστροφές, ενώ τόνισε ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων για κάθε κοινοβουλευτική ενέργεια στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της εργασίας τους.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τάξις και Ασφάλεια

Από την επιχείρηση που έκαναν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, πληθαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα τα βίντεο που δείχνουν τους αστυνομικούς σε ένα ντελίριο φανατισμού να επιδίδονται σε πράξεις αναίτιας βίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο