Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Δ. Βίτσας: Καταρρίφθηκε πλήρως η τετράχρονη πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Καταρρίφθηκε πλήρως η τετράχρονη πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό (Video)

Οι γεωπολιτικές συνθήκες και η αδράνεια της κυβέρνησης δημιούργησαν μία εκρηκτική κατάσταση στο προσφυγικό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι η τετράχρονη πολιτική της ΝΔ έχει καταρριφθεί πλήρως.https://www.youtube.com/embed/AYKpfN_HBVg

Όπως είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στο Open Beyond, ήταν ανέτοιμες οι μονάδες υποδοχής προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Στα μέσα Αυγούστου είχα πει ότι το μοναδικό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να μη γίνει έκρηξη στα νησιά είναι να ενοικιάσει ξενοδοχεία. Είχα μιλήσει με νούμερα. Τώρα πάνε εκεί, υπάρχει μία αδράνεια» επισήμανε.

Ο Δ. Βίτσας τόνισε ότι η κατάσταση στα νησιά οφείλεται σε δύο παράγοντες. «Ο πρώτος είναι ο γεωπολιτικός, τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα. Μέσω ΗΠΑ ανακοινώθηκε επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία. Στόχος του Ερντογάν είναι να φτιάξει στη buffer ζώνη και να μεταφέρει Σύριους πρόσφυγες ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στους Κούρδους της περιοχής. Αυτή η ενέργεια θα δημιουργήσει προσφυγικά κύματα. Επίσης γίνονται επιχειρήσεις σκούπα στην Κωνσταντινούπολη και έχει μέχρι 31 Οκτωβρίου να αδειάζει η Κωνσταντινούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Δεύτερον, υπήρξε μία περίοδος αδράνειας - παρά τις πολλές συσκέψεις - από πλευράς κυβέρνησης. Έτσι διαμορφώθηκε ένας αριθμός 2,5 φορές μεγαλύτερος στη Μόρια. Οι γεωπολιτικές συνθήκες δημιουργούν ροές, η αδράνεια συγκρατεί τις ροές στα νησιά και προκαλεί μία εκρηκτική κατάσταση» ανέφερε ο Δ. Βίτσας.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «είναι φανερό ότι η τετράχρονη πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει καταρριφθεί πλήρως. Τώρα προσπαθεί να ακολουθήσει ορισμένα βήματα άμεσης δράσης για να εκτονώσει κάπως το πρόβλημα στα νησιά. Τώρα δέχεται την κριτική των ίδιων των στελεχών της από τις τοπικές κοινωνίες». Παράλληλα προειδοποίησε τη ΝΔ να μην σκεφτεί να παρακάμψει τη Συνθήκη της Γενεύης.

Ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε τέλος ότι η Τουρκία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, για αυτό άλλωστε παίρνει τόσα δις. ευρώ. «Για να κρατάει τους ανθρώπους στην περιοχή της και να φρουρεί τα σύνορά της από τους διακινητές». Ωστόσο, ανέφερε ότι αν δεν αρθούν οι αιτίες που γεννάνε το προσφυγικό/μεταναστευτικό, λύση δε θα υπάρξει.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL