Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ομόφωνα προτάθηκε η άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομόφωνα προτάθηκε η άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου

Αύριο το πρωί η Βουλή θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, στην άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατηγορείται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για δωροδοκία στο σκάνδαλο Novartis. Χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου.

Υπογραμμίζεται ότι την άρση της ασυλίας του, «παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις», ζήτησε και ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος, λέγοντας στην Επιτροπή ότι «δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικοπαραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα». Ακόμη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει μηνύσει «τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης». Υπενθύμισε δε ότι δεν αξιοποίησε ούτε τη βουλευτική του ασυλία, ούτε την υπουργική του ιδιότητα. Παρά το ότι θεωρεί ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του Α. Λοβέρδου στο σκάνδαλο, η Ν.Δ. ψήφισε να αρθεί η ασυλία του επειδή το ζήτησε ο ίδιος.

Την ίδια στάση επέδειξε και στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Ν.Δ. Κώστα Κυρανάκη και Διονύση Χατζηδάκη, που επίσης ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους. Ο Κ. Κυρανάκης μηνύθηκε από το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι για «ρητορική μίσους» εναντίον των Ρομά με αφορμή τη δήλωσή του ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση είναι μόνο για Ελληνόπουλα. Ο Δ. Χατζηδάκης αντιμετώπισε μήνυση για οικογενειακό τάφο την περίοδο που ήταν δήμαρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL