Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ν. Παππάς: "Κάντε επιθετική εξαγορά με πόρους από το αποθεματικό της ΕΡΤ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: "Κάντε επιθετική εξαγορά με πόρους από το αποθεματικό της ΕΡΤ"

Αιφνιδίασε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας εναλλακτική πρόταση για την τύχη της Forthnet - Nova. Στη χθεσινή συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την επικείμενη εξαγορά από την Alter Ego, συμφερόντων Μαρινάκη, ο Νίκος Παππάς πρότεινε την «επιθετική εξαγορά» της Forthnet - Nova με πόρους από τα αποθεματικά ύψους 200 εκατ. ευρώ της ΕΡΤ.

«Ο σοσιαλισμός τελειώνει με τα λεφτά των άλλων. Δεν έχουν λεφτά οι φορολογούμενοι για να κάνουν τα κόμματα μικροπολιτική. Τα χρήματα της ΕΡΤ δεν θα δοθούν για να κάνουν ορισμένοι μικροπολιτική» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς...

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Μαρινάκη ετοιμάζεται να εξαγοράσει την εταιρεία αφού οι τράπεζες «κουρέψουν» κατά 85% τα δάνεια της Nova, που σημαίνει ότι οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκληση η εξαγορά

Ο Ν. Παππάς έθεσε το πολιτικό ερώτημα: «Δεν πρέπει η ΕΡΤ να παρέμβει και να προχωρήσει σε μια κίνηση δυναμική και εμφατική;». Επισημαίνεται ότι ο Ν. Παππάς ζήτησε από την κυβέρνηση να δηλώσει αν προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το μονοπωλιακό καθεστώς που διαμορφώνεται στα μίντια και τη σύγκρουση συμφερόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Η κυβέρνηση να κάνει τα κουμάντα της» με την ελληνική εκδοχή του «μπερλουσκονισμού» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε αιχμές ότι η απομάκρυνση της διοίκησης Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εξαγορά. Μάλιστα, ο Ν. Παππάς υπενθύμισε ότι στην Ιταλία το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα «διελύθη στα εξ ων συνετέθη» από τον μπερλουσκονισμό. Ακόμη ο Ν. Παππάς είπε ότι αποτελεί “πρόκληση η εξαγορά”, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει υπερσυγκέντρωση στον χώρο των ΜΜΕ και θα καταστήσει ανέκδοτο το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού ο Ολυμπιακός «θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ομάδων».

Στ. Πέτσας: “Δεν εμπλεκόμαστε”

Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται στις συναλλαγές του ιδιωτικού τομέα, απάντησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στ. Πέτσας και παρέπεμψε στις ανεξάρτητες αρχές. «Μη ζητάτε λοιπόν παρεμβάσεις που δεν νοούνται σε ευνομούμενα κράτη. Αυτές τελείωσαν στις 7 Ιουλίου» ανέφερε.

«Τι επιδιώκετε; Να χειραγωγήσουμε τη λειτουργία δύο ανεξάρτητων αρχών, της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων; Δεν θα μπούμε ποτέ στα χωράφια καμιάς ανεξάρτητης αρχής. Δεν είναι στον κώδικα αξιών μας η χειραγώγηση των ανεξαρτήτων αρχών» συμφώνησε ο Ν. Παπαθανάσης, υποστηρίζοντας ότι το «κούρεμα» των δανείων υπάγεται στην εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας...

«Νεοφιλελεύθεροι βαλκανικού τύπου»

«Είστε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση βαλκανικού τύπου» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ. είναι πολύ νεοφιλελεύθερη όταν καταργεί εργασιακά δικαιώματα, το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά κρατικιστική στα θέματα ανταγωνισμού.

Σχέδιο κατά “Documento”

«Να χαρώ τον φιλελευθερισμό σας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας στη Ν.Δ. ότι «πίσω από την αβουλία της κυβέρνησης να δράσει σηματοδοτείται, κρύβεται η απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό συμφέρον. Δεν τολμήσατε καν να πείτε ότι ανησυχείτε από το μονοπώλιο και την υπερσυγκέντρωση». Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι «εκπονείται σχέδιο από την κυβέρνηση και εκτελείται από επιχειρηματικά κέντρα για έλεγχο του Τύπου» κάνοντας αναφορά στο “Documento”.

Σοβιετία ή Κολομβία;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος είπε ότι θα γίνει «Σοβιετία» η Ελλάδα αν η ΕΡΤ αγοράσει τη Nova. «Αν την αγοράσει ο συγκεκριμένος όμιλος τι θα γίνει; Κολομβία;» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Την απουσία όχι μόνο της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης. «Έχω μια ερώτηση: γιατί δεν είναι παρούσα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία ήταν στην Ολομέλεια και απαντούσε σε ερωτήσεις. Ερώτημα δεν έχω γιατί δεν είναι εδώ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα» είπε δηκτικά.

Απαντώντας από το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν υπογράψει την επερώτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι γνωστοί Ολυμπιακοί. Και μετά αφιέρωσε το 90% της ομιλίας του για να αντιπαρατεθεί στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ...

“Συμβαίνουν «παράξενα πράγματα» με την πρόταση εξαγοράς της Forthnet - Nova από την Alter Ego” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, λέγοντας ότι είναι «πάρα πολύ πιθανόν, να υπάρχει θέμα συναλλαγής με την κυβέρνηση” και ότι “αρμόδια για να τα εξετάσει είναι η Δικαιοσύνη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL