Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
«Φυτεύουν» τον Δ. Παπαγγελόπουλο για να κρύψουν τη δίωξη σε Αν. Λοβέρδο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Φυτεύουν» τον Δ. Παπαγγελόπουλο για να κρύψουν τη δίωξη σε Αν. Λοβέρδο

Δρομολογήθηκε χθες από τη Ν.Δ. η προσπάθεια να συγκαλύψει το σκάνδαλο της Novartis με το πυροτέχνημα μίας Προκαταρκτικής Επιτροπής κατά του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. «Γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού» και απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. θυμήθηκε το «δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της».

Υπενθυμίζεται πως, όπως αποκάλυψε η “Αυγή” της Κυριακής, η συζήτηση για την Προκαταρκτική θα συμπέσει με εκείνη για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου. Και οι δύο συζητήσεις θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου…

Ν.Δ.: Προκαταρκτική για τέσσερα αδικήματα

Το αίτημα για Προκαταρκτική κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου υπογράφεται από 30 βουλευτές της Ν.Δ. Η πρόταση αφορά 4 αδικήματα.

1) Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών.

2) Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.

3) Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

4) Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

«Δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν»

«Η Ν.Δ. επιβεβαιώνει πως δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της. Συνεχίζει με ακόμα ένα επεισόδιο την άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων που το ανέδειξαν», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι η Ν.Δ. «με μοναδικό της στόχο να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, συστήνει Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για δήθεν παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου σε αυτήν».

“Βασίζει την Προανακριτική σε έωλες μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι όμως ελέγχονται και οι ίδιοι από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δεν πρόκειται μόνο για μία γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis. Πρόκειται και για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα».

«Η προανακριτική παρωδία ωστόσο θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η Ν.Δ., αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρείας στα χρόνια των Μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες».

Η πρόταση επικαλείται τις καταθέσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης, επικαλείται την κατάθεση της πρ. εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, αλλά και τη δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου, τον Φεβρουάριο του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή, ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Ν.Δ. τώρα εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσουν μάρτυρες στην Προκαταρκτική Επιτροπή και να μην αφήσουν τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνά της. «Θα γίνει Προανακριτική Επιτροπή. Θα κληθούν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή όλοι εκείνοι που θα αποφασίσει η επιτροπή να κληθούν και στην συνέχεια τα μέλη της επιτροπής, αφού εξετάσουν όλα τα δεδομένα, θα καταλήξουν στα συμπεράσματά τους», προανήγγειλε (στον Real) ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Μάλιστα είπε ότι και για τον Αλέξη Τσίπρα (που τον έχει μηνύσει ο Αντώνης Σαμαράς) «εξαρτάται και από τα στοιχεία που θα προκύψουν. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL