Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προανακριτική για Δ. Παπαγγελόπουλο ζητούν 30 βουλευτές της ΝΔ (Video)

Eurokinissi

Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης διέπραξε τέσσερα αδικήματα κατά τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis

Την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ζητούν 30 βουλευτές της Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης διέπραξε τέσσερα αδικήματα κατά τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis. Συγκεκριμένα, οι 30 βουλευτές της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι με βάση την σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή «προκύπτουν σαφείς ενδείξεις» ότι ο «χαρακτηριζόμενος στη διαβιβασθείσα δικογραφία ως «Ρασπούτιν» Δ. Παπαγγελόπουλος «από την ανάληψη των καθηκόντων με διαρκείς παρεμβάσεις του επιχειρούσε συστηματικά να ασκήσει αθέμιτη επιρροή στη λειτουργία της Δικαιοσύνης κατά την ανακριτική διαδικασία διαφόρων υποθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης».

Οι 30 βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να ερευνηθεί αν ο Δ. Παπαγγελόπουλος έχει τελέσει τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος, της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Ως ενδείξεις οι 30 βουλευτές της Ν.Δ. επικαλούνται τμήματα των καταθέσεων του Γιάννη Αγγελή, αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου κι επόπτη της Εισαγγελίας διαφθοράς, της Ελένης Ράικου, αντιεισαγγελέα εφετών και πρώην εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς και του Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργού Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις της Ελ. Ράικου και του Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκαν μόλις πριν τρεις μέρες, στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν επικαλούνται κανένα στοιχείο από τις καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ως ενδείξεις οι 30 βουλευτές της Ν.Δ. επικαλούνται ακόμα την δημόσια δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis, μία «φερόμενη» ως ρήση του σε δικαστική λειτουργό που χειρίστηκε την υπόθεση, αλλά και την «προστασία που φέρεται να παρείχε σε εισαγγελικούς λειτουργούς καλύπτοντας παραλείψεις και εσκεμμένες ενέργειές τους».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις