Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Ρ.Δούρου: Η ΝΔ ξηλώνει όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Δούρου: Η ΝΔ ξηλώνει όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια (Video)

«Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ζήτησαν όχι μόνο την πολιτική άλλα και την ποινική μου εξόντωση», τόνισε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αναφορικά με τη φωτιά στο Μάτι, υπογραμμίζοντας ότι μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την κλιματική αλλαγή, με αναφορά στο Μάτι, «δεν μπήκε στη θέση της Δούρου, η κλιματική αλλαγή».

Η ίδια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel επανέλαβε ότι «οι αρμοδιότητες των δημάρχων και των περιφερειαρχών στις δασικές πυρκαγιές είναι πολύ περιορισμένες και δεν είναι επιχειρησιακές. Ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης είναι εκεί για να συμβάλει μόνο με υδροφόρες και χωματουργικά».

https://www.youtube.com/embed/e5IIUWEduXs

Παράλληλα, η πρώην περιφερειάρχης αναφερόμενη σε δελτίο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου το χαρακτήρισε επικίνδυνο, καθώς «συγκρίνει την περυσινή εθνική τραγωδία με τις φετινές φωτιές και βάζει στο ζύγι τους περσινούς νεκρούς με τον φετινό έναν νεκρό. Μπαίνει στο ζύγι η ανθρώπινη ζωή;».

Η πρώην περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ακόμα και αν δεν είχε αρμοδιότητα άρα και ευθύνη, ακόμα και αν «η ευθύνη είναι διαχρονική καθώς έχει να κάνει και με τους προκατόχους» της.

«Η ΝΔ συνεχίζει να τυμβωρυχεί. Δεν πρέπει να εργαλειοποιούμε τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της», σημείωσε η Ρ.Δούρου και υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις καταστροφές στην Κρήτη «που στοίχησαν ζωές».

Η ίδια ευχαρίστησε «το 34,7% των συμπολιτών μας που μας έφεραν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως εχέγγυο ότι δε θα ξηλωθούν οι πολιτικές για την Υγεία, τη μετακίνηση των μαθητών και τα μεγάλα έργα υποδομών».

Ακόμη, η Ρ.Δούρου υπογράμμισε ότι «η ΝΔ ξηλώνει το πουλόβερ όσων πετύχαμε τα τελευταία χρόνια», ενώ αναφερόμενη στον Κ.Μητσοτάκη έκανε λόγο για «έναν Έλληνα πρωθυπουργό εσωτερικού και έναν εξωτερικού».

Σχετικά με τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα «συνέδριο τομή» για το «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στα διακυβεύματα του 21ου αι.».

Επιπρόσθετα, η Ρ.Δούρου υπογράμμισε ότι «πρέπει να διακόψουμε την παραμονή της ΝΔ στην διακυβέρνηση του τόπου, γιατί είναι επικίνδυνη και όχι για να γίνουμε εμείς υπουργοί. Είναι ικανοί να ξηλώσουν πολιτικές προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, που αν το έλεγε κανείς στις 7/7» θα τον κατηγορούσαν για πίκρα από την εκλογική ήττα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έρθει και πάλι στην διακυβέρνηση του τόπου» σημείωσε η πρώην περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «τώρα που γίναμε κυβερνώσα αριστερά και που ξέρει ο κόσμος ότι μπορούμε να τον προστατεύσουμε, αυτό δε θα το απεμπολίσουμε».

Αναφερόμενη στο ίδιο ζήτημα η Ρένα Δούρου σημείωσε ότι «χειρότερο από την καχυποψία και την αδράνεια, είναι να παρθούν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων. Χρειάζονται ανοιχτές, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες».

Σε σχέση με την πιθανή υποψηφιότητα της για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ρ.Δούρου σημείωσε ότι δεν έχει πλάνο καριέρας και πως όταν χρειάστηκε να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας της Αττικής το 2014 «πήρα το αεροπλάνο από το Στρασβούργο και ήρθα».

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η ίδια υπογράμμισε ότι «η ΝΔ υπέκλεψε ψήφους συμπολιτών μας με εθνοκαπηλία», υπενθυμίζοντας ότι η εν λόγω συμφωνία οδήγησε στην σπίλωση και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων».

«Ξαναχτίσαμε την αξιοπιστία της χώρας που την πήραμε από τους "τεμπέληδες που δε δουλεύουν" και την πήγαμε σε μία χώρα - πόλο γεωστρατηγικών εξελίξεων για την ΕΕ», πρόσθεσε η Ρένα Δούρου.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL