Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Ν.Ξυδάκης: Το «μαξιλάρι» των 37 δισ. το κρατάς για μεγάλες επενδυτικές κινήσεις (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Ξυδάκης: Το «μαξιλάρι» των 37 δισ. το κρατάς για μεγάλες επενδυτικές κινήσεις (Video)

«Τα 37 δισ. του "μαξιλαριού" έχουν ως σκοπό τη συνολική δημοσιονομική ελάφρυνσης αποτελώντας δικλίδα ασφαλείας για τα ελληνικά ομόλογα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης αναφορικά με τα όσα δημοσιεύονται περί χρησιμοποίησης μέρους των για τα "κόκκινα δάνεια" από την κυβέρνηση.

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Kontra Chanel σημείωσε για το ίδιο ζήτημα ότι «δεν μπορείς να προχωρήσεις για 5 φορά -συμπεριλαμβανομένων και των 24 δισ. του Αλογορσκούφη- σε μια άτυπη κεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ενώ υπογράμμισε ότι τα 37 δισ. «τα κρατάς ως εγγυήσεις για να κάνεις μεγάλες επενδυτικές κινήσεις».

https://www.youtube.com/embed/ZnoqFShFPm8

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στο πάρκο στο Ελληνικό τόνισε ότι μιλάμε για ένα πάρκο διπλάσιο από το central park της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει «τεράστιες χρηματοδοτικές απαιτήσεις», ενώ αναφερόμενος στη Lamda Development, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν τα κεφάλαια.

«Τα κεφάλαια που απαιτούνται για το Ελληνικό είναι όσο το μισό ΑΕΠ της Κύπρου», σημείωσε χαρακτηριστικά 

Αναφορικά με την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι «χρέος της αριστεράς η ανάταξη της Ελλάδας και της ελπίδας για την επόμενη 10ετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη με μακρά κυβερνητική εμπειρία. Η Αριστερά πρέπει να εκφράσει τη λαχτάρα και τις ελπίδες των νέων. Να μιλήσουμε σε αυτούς με φαντασία και τόλμη».

Ακόμη, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η Αριστερά δεν έκανε την αλλαγή έκανε τη διάσωση, όταν απέτυχαν όλοι», ενώ σχετικά με την κυβερνητική εμπειρία έκανε λόγο για «βίαιη ενηλικίωση αλλά με ανεκτίμητη πολιτική εμπειρία».

Τέλος σχετικά με την κατάρρευση της Thomas Cook σημείωσε ότι «δεν είναι κεραυνός εν εθρεία, το περιμέναμε από το 2012».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL