Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Εξεταστική αντί Προανακριτικής ζητά και ο Χ. Καστανίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξεταστική αντί Προανακριτικής ζητά και ο Χ. Καστανίδης

Μόλις μία μέρα μετά την απόφαση της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ο Χ. Καστανίδης έσπευσε να διατυπώσει μια διαφορετική άποψη.

Ο προερχόμενος από το ΚΙΔΗΣΟ βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δήλωσε ότι κατά την άποψή του πρέπει να γίνει Εξεταστική και όχι Προανακριτική για την υπόθεση Novartis, με το σκεπτικό ότι χρειάζεται η ωριμότητα των αποδεικτικών στοιχείων. Πρόκειται για θέση που πρώτος εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο Χ. Καστανίδης είπε (ρ/σ Θέμα FM) πως “εάν επιλεγεί η λύση της Προανακριτικής Επιτροπής, θα συνιστούσα να μην επιλεγεί, τότε θα πρέπει να επιστρέψει αμέσως στη Δικαιοσύνη για να κρίνει εκείνη, διότι πρόκειται περί αδικήματος που δεν είναι κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων”. “Πιστεύω ότι αυτό θα αξιολογήσει η Προανακριτική. Θα ήταν πιο σώφρον για την κυβερνητική πλειοψηφία σε αυτή τη φάση που χρειάζεται η ωριμότητα των λεγομένων αποδεικτικών στοιχείων να ήταν η Εξεταστική” ανέφερε. Πρόσθεσε ότι “άλλωστε δρα κατά το σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ως κανονική ανακριτική αρχή για να μπορέσει να τεκμηριώσει ή να μην τεκμηριώσει στοιχεία ενοχής”. Βέβαια, ο βουλευτής επισήμανε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για Προανακριτική. “Δεν θέλουμε να είμαστε αρνητικοί στη διερεύνηση, θέλουμε να είμαστε απολύτως θετικοί” είπε ο Χ. Καστανίδης. Ανέφερε ακόμα ότι σε αυτή την περίπτωση “θα πρέπει να ερευνηθεί, και θα το υποδείξει το ΚΙΝ.ΑΛΛ., αν πρόκειται κατά την άσκηση καθηκόντων ή όχι”.

Εξωστρέφεια ζητάει η Γεννηματά...

Παράλληλα, η Φ. Γεννηματά έχει να αντιμετωπίσει μια εντεινόμενη εσωστρέφεια στον φορέα και μάλιστα ενόψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, και της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Καθόλου τυχαία, στην εισήγησή της στην Κ.Ο. της Πέμπτης η Φ. Γεννηματά τόνισε τη “μαγική λέξη” της “εξωστρέφειας”, συμπληρώνοντας ότι “είναι διαλυτικό να ανοίγουμε διαρκώς την εσωκομματική ατζέντα”. Σε ένα ζήτημα που συνδέεται άρρηκτα με τα φαινόμενα δυσφορίας εντός του ΚΙΝ.ΑΛΛ., σε αυτό που αφορά τις σχέσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε ότι η απόφαση για αυτόνομη πορεία είναι ειλημμένη συλλογικά και πως ο φορέας θα ψηφίζει ό,τι θεωρεί θετικό στη Βουλή. Υπογράμμισε ωστόσο ότι όμως “δεν θα διστάσουμε επίσης -κι ας το καταλάβουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν αναλάβει εργολαβικά το υμνολόγιο στον κ. Μητσοτάκη- να σταθούμε δυναμικά απέναντι σε ό,τι θίγει τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη γυναίκα, τον νέο άνθρωπο”.

...Εσωτερική συζήτηση ο Ανδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανέφερε (ρ/σ Alpha FM) ότι “επίσημα θα περιμένουμε μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο για να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες” αναφερόμενος στο γεγονός ότι στην Κ.Ε. η πρόεδρος και ο γραμματέας του κόμματος “θα μας ενημερώσουν ποια είναι η στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα”. Ανέφερε ότι η διαδικασία υπέρβασης των ορίων του ΠΑΣΟΚ μέσω της εκλογικής διαδικασίας για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην πορεία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ότι “οφείλουμε να κάνουμε συζήτηση στο εσωτερικό μας, να κάνουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές ώστε αυτή η παράταξη να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL