Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ο Μητσοτάκης φόρεσε φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης φόρεσε φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση του “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου που πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων των περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Μ. Μαξίμου “ο πρωθυπουργός, ενόψει της παρουσίας του τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, εξέφρασε στον κ. Ζερεφό την απόλυτη στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής του υπουργείου Εξωτερικών στη βάση των εισηγήσεων του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών για συντονισμένες δράσεις στο συγκεκριμένο θέμα”.

Η ελληνική πρόταση στοχεύει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, “στη λήψη μέτρων και τη δημιουργία μηχανισμών για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και των προσαρμοστικών δυνατοτήτων της, καθώς και την προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης”. Το Μαξίμου... κομπάζει πως "ειδικά για τις επιπτώσεις στην πολιτιστική κληρονομιά, δεν υπήρχε άλλη πρόταση πλην της ελληνικής” και πως “κατά την παρουσία του στη σύνοδο του Οργανισμού ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να αναπτύξει σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων τη σημασία της πρωτοβουλίας, η οποία έχει ήδη τη στήριξη σημαντικού αριθμού χωρών”.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορίζει ως στόχο “τον προσεχή Μάιο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεγάλη εκδήλωση για το θέμα, στην οποία θα προσκληθεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, μαζί με άλλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από χώρες που στηρίζουν την ελληνική πρόταση”.

Τέλος, η χώρα μας διοργανώνει απόψε ειδική εκδήλωση -που θα προηγηθεί της επίσημης παρουσίασης από τον πρωθυπουργό- με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς και εκπρόσωπων διεθνών οργανισμών και ειδικών σε ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL