Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ - Διεύρυνση και πολιτική συγκυρία στην ατζέντα της Π.Γ. * Παράλληλα με το φεστιβάλ της Νεολαίας η Κεντρική Επιτροπή / Στην Κεντρική Επιτροπή θα παρουσιαστεί η πολιτική διακήρυξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ - Διεύρυνση και πολιτική συγκυρία στην ατζέντα της Π.Γ. * Παράλληλα με το φεστιβάλ της Νεολαίας η Κεντρική Επιτροπή / Στην Κεντρική Επιτροπή θα παρουσιαστεί η πολιτική διακήρυξη

Τα επόμενα βήματα στον δρόμο για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις εξελίξεις γύρω από τη Novartis, τα εργασιακά και τη ΔΕΗ συζήτησαν μεταξύ άλλων τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το επόμενο σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, τις ημέρες δηλαδή που θα διεξάγεται και το φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ο πρόεδρος του κόμματος δίνει μεγάλο βάρος αφού η ομιλία του αναμένεται να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα της μεγάλης καμπάνιας που θα οδηγήσει στο συνέδριο.

Εξάλλου η Κεντρική Επιτροπή θα έχει στη ατζέντα τον τρόπο ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος. Μάλιστα ως στόχος τέθηκε η πολιτική διακήρυξη του κόμματος να παρουσιαστεί στην επερχόμενη συνεδρίαση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συμπέσουν τα δύο γεγονότα προκειμένου να δοθεί ένας ακόμα πιο ουσιαστικός λόγος στο φεστιβάλ της Νεολαίας και για να έχει τη δυνατότητα ο κόσμος που θα έρθει από την επαρχία να μπορεί να συμμετάσχει και στα δύο, όπως ανέφεραν οι ίδιες κομματικές πηγές.

Novartis, εργασιακά, ΔΕΗ στην ατζέντα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην εισήγησή του στην πολιτική συγκυρία και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιχειρείται από την κυβέρνηση στην υπόθεση της Novartis με την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής. Επιπλέον ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αλλά και στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων και στην πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ΔΕΗ. Αναλυτική ενημέρωση παρείχαν και οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος.

Ενημέρωση για τις διαδικασίες μετασχηματισμού και διεύρυνσης

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα διεύρυνσης και πολιτικής αναβάθμισης του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε ενημέρωση από όσους είχαν αναλάβει χρεώσεις για την πρόοδο των ζητημάτων που είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη Πολιτική Γραμματεία, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση και το πώς θα γίνει η εγγραφή των νέων μελών. Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής, που θα διευρυνθεί και θα συμπεριλάβει, εκτός από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλη από την Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και από άλλους προοδευτικούς χώρους που έχουν εκφράσει σχετική επιθυμία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL