Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ.Βαρδάκης: Επαναφορά του εφάπαξ ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία

Eurokinissi

Να διευκρινίσει αν επίκειται ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, ζήτησε από τον προτεινόμενο, για διορισμό στη θέση  του Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, Ευαάγγελο - Αποόστολο Κωνσταντίνου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, κατά διάρκεια της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Σ.Βαρδάκης τόνισε ότι η επικουρική ασφάλιση είναι κατοχυρωμένη και συνταγματικά, αποκλειστικά δημοσίου χαρακτήρα και κάλεσε τον κ. Κωνσταντίνου να εκφράσει την γνώμη του, δεδομένου ότι το ΕΤΕΑΕΠ έχει ήδη αποθεματικό που υπερβαίνει τα 7 δισ. ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι, σύμφωνα πάντα και με αναλογιστική μελέτη την βιωσιμότητα του ταμείου μέχρι το 2050.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε έναν ελλειμματικό ΕΤΕΑΕΠ και παρέδωσε στην σημερινή έναν πλεονασματικό κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο Σ.Βαρδάκης δεν παρέλειψε να ρωτήσει τόσο τον υπουργό, όσο και τον κ. Κωνσταντίνου, τι σκοπεύουν να κάνουν με το θέμα του προσωπικού, «που είναι ήδη ενταγμένο στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ και είναι από τα Stage».

«Κύριε υπουργέ, το θέμα που έθεσαν και άλλοι συνάδελφοι και αφορά στο Ταμείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, και συγκεκριμένα στο εφάπαξ, το οποίο πλέον χορηγείται στο τέλος του ασφαλιστικού βίου, είναι επιτακτική ανάγκη, λόγω εποχικότητας αλλά και ιδιαιτεροτήτων των επαγγελμάτων αυτών, να επανέλθει στην εικοσαετία. Να σας θυμίσω επί ποίων κυβερνήσεων και ποιοί ήταν οι αίτιοι στο να κάνουν φτερά όλα τα χρήματα από το τέως Τ.Α.Ξ.Υ., που ήταν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο Ταμείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων», σημεώισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο