Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Κ. Αρβανίτης: Αφού εξίσωσε ναζί και κομμουνιστές, “ποίησε την νήσσαν” ο κ. Αβραμόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Αρβανίτης: Αφού εξίσωσε ναζί και κομμουνιστές, “ποίησε την νήσσαν” ο κ. Αβραμόπουλος

Ανιστόρητη και απαράδεκτη εξίσωση του Χίτλερ και των κομμουνιστών από τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, που μάλιστα μετά τις αντιδράσεις... «ποίησε την νήσσαν» όπως είπε χαρακτηριστικά, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στο ψήφισμα που προωθείται από την Δεξιά στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή την επέτειο από την λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και επιχειρεί να εξισορροπήσει τις ευθύνες ναζισμού και κομμουνισμού. Λίγο πριν ξεκινήσει η σχετική ψηφοφορία, ο κ. Αρβανίτης κατήγγειλε «την χθεσινή στάση του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου ... ήταν ανιστόρητος και απαράδεκτος, εξίσωσε πλήρως τον Χίτλερ και τους κομμουνιστές, θεώρησε ότι είναι υπεύθυνοι που έγινε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, είναι έξω από τα όρια του ανεκτού ... η παραχάραξη της Ιστορίας».

«Πέραν του πώς κάποιος μπορεί να δει την Σοβιετική Ένωση, να κάνει κριτική στην κατάσταση που υπήρχε εκείνη την εποχή, 30 εκατομμύρια νεκροί σοβιετικοί, πολίτες και στρατιώτες ... "πώς είναι δυνατόν" είπε στον κ. Αβραμόπουλο ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γ.Γεωργίου "να το λέτε εσείς αυτό, όταν στην Ελλάδα η Αριστερά και οι κομμουνιστές έδωσαν την μάχη κατά του φασισμού, ενώ δεξιοί και συνεργάτες τους ουσιαστικά αιματοκύλισαν την χώρα, με 1 εκατομμύριο νεκρούς";», συνέχισε ο κ. Αρβανίτης. Και όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Αβραμόπουλος «δεν απάντησε τίποτα, στη δευτερολογία του "ποίησε την νήσσαν"».

Σημείωσε ότι τα παραπάνω εντάσσονται στην συνολική προσπάθεια της ΝΔ, που έχει περιγράψει σαφώς ο Μ. Βορίδης, να υπάρξει εκτός της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και ιδεολογική ήττα της Αριστεράς, «το βλέπουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε πάρα πολλά θέματα».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/683243321&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL