Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Χ. Μαμουλάκης: Αμφισημία στις κινήσεις της κυβέρνησης για Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαμουλάκης: Αμφισημία στις κινήσεις της κυβέρνησης για Novartis

«Αμφισημία» διαπιστώνει στις κινήσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την υπόθεση της Novartis ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαράλαμπος Μαμουλάκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM, 104,9" επισήμανε ότι «αναδύονται στοιχεία ρεβανσισμού, χωρίς κάποια ουσιαστική υπόσταση», για να διευκρινίσει ότι ενώ «το σκάνδαλο Novartis είναι ένα διεθνούς βεληνεκούς σκάνδαλο, αποδεδειγμένο με σειρά από συγκεκριμένες δικογραφίες, έρευνες από το FBI κλπ, τώρα έχουμε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατρέψει την κατάσταση, να φύγει από την ατζέντα όλο αυτό το ζήτημα που αφορά τις εν εξελίξει δικογραφίες και να στραφεί η κοινή γνώμη στο κατά πόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος - εν προκειμένω - επηρέασε ή πίεσε εντός ή εκτός εισαγωγικών δικαστικούς λειτουργούς. "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" που προφανώς ο νοικοκύρης δεν φοβάται» είπε και πρόσθεσε: «Είναι καλό να έχουμε και μια αναμονή, χωρίς πολλές ακρότητες και δηλώσεις εκατέρωθεν».

Εξάλλου, ο κ. Μαμουλάκης χαρακτήρισε καταστάλαγμα προσπαθειών των τελευταίων χρόνων τις συμβάσεις μίσθωσης για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη και το Ιόνιο και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα καθίσταται πλέον ένας ουσιαστικός παίκτης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου».

Για τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση είπε ότι καλώς δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα "Φιλόδημος", σημείωσε ότι αυτά που συντελέστηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια ήταν πραγματικά καινοτόμα, ρηξικέλευθα και πολύ βοηθητικά για τους ίδιους τους ΟΤΑ που υπέστησαν μεγάλες μειώσεις στους ΚΑΠ από τα πρώτα χρόνια του μνημονίου. Ωστόσο τόνισε ότι είναι «παράδοξη και επιεικώς ακραία» η εγκύκλιος Θεοδωρικάκου για τα νομικά πρόσωπα των δήμων. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για αλλοίωση της λαϊκής βούλησης στις 26 Μαιου καθώς, όπως ανέφερε, προς χάριν της κυβερνησιμότητας καταργείται εμμέσως το δημοτικό συμβούλιο και η παράταξη του δημάρχου, ανεξαρτήτως του ποσοστού που κατέλαβε, αρχικά θα έχει τα τρία πέμπτα ακόμη και στις επιτροπές για τα νομικά πρόσωπα, ενώ θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα σύνθεσης και συνεργασίας των παρατάξεων.

Απαντώντας σε ερώτημα για την οικονομία, μίλησε για την έκρηξη των τιμών του πετρελαίου και σημείωσε ότι αν συνεχίσει αυτή η πίεση των τιμών, τότε ακόμη και η προσπάθεια της οποιασδήποτε κυβέρνησης και -εν προκειμένω της σημερινής- είναι πολύ δύσκολο να βελτιώσει ειδικά σε χαμηλά κοινωνικά στρώματα την καθημερινότητα. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ότι θα ήταν πολύ θετικό να ενισχυθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η ευρωστία της χώρας είναι πολύ ισχυρή.

Ο κ. Μαμουλάκης σχολίασε, τέλος ότι η λογική επιτάσσει τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο στελεχών. «Για εμάς, αυτός είναι ο στόχος τα επόμενα χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι που το 2019 στις 7 Ιουλίου δεν μας προτίμησαν για τους 'Χ' λόγους, αυτούς τους ανθρώπους να τους φέρουμε κοντά μας, όπως το πετύχαμε το 2015. Και νομίζω ότι με τη σωστή στρατηγική και με τον Αλέξη Τσίπρα να βάζει τα πράγματα σε μια βάση, πολιτικά στη λογική της διεύρυνσης του κόμματος, πάντα με ένα αριστερό πρόσημο, νομίζω ότι είναι η σωστή κατεύθυνση και θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις» προσέθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL