Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψηφιακή Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. υποκρίνονται βαθιά για την μεταφορά έδρας του ENISA

"Καλωσορίζουμε για άλλη μια φορά τη ΝΔ που τρώει από τα έτοιμα"

"Θέατρο του παραλόγου" χαρακτηρίζει τη  συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας (ENISA), σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει μόνιμα την έδρα του αναβαθμισμένου ENISA που θα προσελκύσει έρευνα και κονδύλια από την ΕΕ στη χώρα μας, διατήρησε και την παρουσία του ENISA στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την παραμονή ενός Γραφείου παραρτήματος με μνημόνιο συνεργασίας με το ΙΤΕ», σημειώνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης εκθείασε την συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εντούτοις στην κριτική της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τη μεταφορά έδρας του ENISAαπό το Ηράκλειο στην Αθήνα,  δεν πήρε αποστάσεις από την προεκλογική στάση της ΝΔ και του κ. Αυγενάκη που με ερωτήσεις τότε αντιτίθονταν στην τότε συμφωνία. Ισχυρίστηκε  ότι προσπάθησε να το αλλάξει αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Υφυπουργός κ. Γεωργαντάς τον άδειασε λέγοντας ότι «το κράτος έχει συνέχεια, ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» παραδεχόμενος ότι καμία διαπραγμάτευση για το θέμα της μεταφοράς της έδρας δεν έγινε από τη ΝΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής από την άλλη δια του εισηγητή του κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε στην Επιτροπή τον κ. Βορίδη ότι ήταν ο πρώτος Υπουργός Υποδομών που συμφώνησε για τη μεταφορά της επίσημης έδρας στην Αττική. Διερωτώμαι αν  ξέχασε ότι τότε συγκυβερνούσε με την Νέα Δημοκρατία και γιατί δεν άσκησε τότε κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως μετέπειτα έκανε ο συντοπίτης του κ. Αυγενάκης. Σήμερα το ΚΙΝΑΛ σύρθηκε στην καταψήφιση διεθνούς συμφωνίας που αναβαθμίζει τη χώρα στο ευρωπαϊκό στερέωμα και δίνει προοπτικές  απλά για τοπικιστικούς λόγους και από την μικροπολιτική ανάγκη να διαχωριστεί από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς τους αφήνουμε στο ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού.  Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει μόνιμα την έδρα του αναβαθμισμένου ENISA που θα προσελκύσει έρευνα και κονδύλια από την ΕΕ στη χώρα μας, διατήρησε και την παρουσία του ENISA  στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την παραμονή ενός Γραφείου παραρτήματος με μνημόνιο συνεργασίας με το ΙΤΕ. Καλωσορίζουμε για άλλη μια φορά τη ΝΔ που τρώει από τα έτοιμα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις