Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Ο Αλ. Τσίπρας για τον αποπροσανατολισμό Novartis: / Ο Αλ. Τσίπρας για τον αποπροσανατολισμό Novartis: Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αλ. Τσίπρας για τον αποπροσανατολισμό Novartis: / Ο Αλ. Τσίπρας για τον αποπροσανατολισμό Novartis: Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης

"Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης". Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβερνητική επιχείρηση αποπροσανατολισμού με φόντο την υπόθεση Novartis. "Προκαλώ τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει Εξεταστική Επιτροπή, Προανακριτική Επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία", είπε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς αν θα καταψηφίσει τυχόν αίτημα της Ν.Δ. για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής στη Βουλή.

Διττό σκάνδαλο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο στο φάρμακο, με προεκτάσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα. "Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για σκευωρία", τόνισε. Όπως επισήμανε, το φάρμακο συνολικά στην Ελλάδα είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, μαζί με τα εξοπλιστικά και τις προμήθειες του Δημοσίου, "που ευθύνονται και για την κρίση". Τόνισε δε ότι η Novartis αποτελεί διττό σκάνδαλο, καθώς υπάρχει και η προσπάθεια συγκάλυψης, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα "έχει τους θεσμούς εκείνους για να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή και να μάθει ο λαός την αλήθεια".

"Καλά ξεμπερδέματα" με τον Αν. Σαμαρά"

Επιπλέον έστρεψε τα βέλη του προς τον Αν. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι έχει απειλήσει όλους τους δικαστικούς λειτουργούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού. "Δεν μπορεί να είναι α λα καρτ σκευωρία όταν για κάποιους ασκείται ποινική δίωξη, αλλά η δικαστική ηγεσία να είναι άξια συγχαρητηρίων όταν βάζει τις υποθέσεις στο αρχείο", ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευχήθηκε μάλιστα "καλά ξεμπερδέματα" στον Κ. Μητσοτάκη καθώς, όπως ανέφερε, σε δυο editorial φιλοκυβερνητικών μεγάλων εφημερίδων υπήρχαν διαφορετικές απόψεις. Η μία παροτρύνει τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής και η άλλη να μην το κάνει, "γιατί θα είναι βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης". "Αντιλαμβάνομαι ότι θα έχει διάφορα εσωτερικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ θα του ευχηθώ καλά ξεμπερδέματα και θα του υπενθυμίσω ότι είμαι εδώ, είμαστε εδώ", τόνισε.

Π. Σκουρλέτης: Συνειδητή επιλογή ο αντιπερισπασμός

"Αποτελεί συνειδητή επιλογή εκ μέρους της κυβέρνησης να κυβερνάει ενώ, ταυτόχρονα, αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση", ανέφερε Στο Κόκκινο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σχετικά με την υπόθεση Novartis, μιλώντας για αντιπερισπασμό. Όπως εκτίμησε, σε κάθε μέτρο που θα παίρνει η κυβέρνηση, με βάση το δικό της πρόγραμμα και λογική, "θα επιχειρεί έναν αντιπερισπασμό για να μπορέσει να περάσει ή να δικαιολογήσει την αντικοινωνική πολιτική της". Παρατήρησε ακόμα ότι η Ν.Δ. δεν εμφανίζεται με ενιαία στάση "και θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε στην επόμενη φάση πώς, με βάση την εσωτερική διάταξη δυνάμεων εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα κινηθεί γύρω από αυτό".

Αλ. Χαρίτσης: Ας κινηθεί όπως θέλει η κυβέρνηση

Για κινήσεις αποπροσανατολισμού μίλησε και ο Αλ. Χαρίτσης, που έκανε λόγο για “πολύ μεγάλο σκάνδαλο”, που “στοίχισε δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, με διεθνείς προεκτάσεις”. “Να σας θυμίσω ότι ήταν το FBI αυτό το οποίο εκκίνησε την όλη έρευνα”, είπε, και κατήγγειλε “κινήσεις αποπροσανατολισμού, οι οποίες έχουν στόχο να μεταθέσουν το κέντρο βάρους της δημόσιας προσοχής αλλού”. “Ας κινηθεί η κυβέρνηση με όποιον τρόπο κρίνει, με Εξεταστική, με Προανακριτική. Εμείς, εδώ είμαστε να απαντήσουμε σε οτιδήποτε τεθεί. Αυτό που έχει για εμάς σημασία είναι να μάθει ο ελληνικός λαός, σε όλη του την έκταση και το βάθος, το μέγεθος αυτού του πολύ μεγάλου σκανδάλου”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνέδεσε τις “κινήσεις αποπροσανατολισμού” με τα “εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ.".

Ν. Βούτσης: Διεθνές και μεγάλο σκάνδαλο

"Με ικανοποίηση θα δεχτούμε, αν υπάρξει πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να γίνει οποιαδήποτε επιτροπή, έτσι ώστε συνολικά η υπόθεση της Novartis, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι όχι μόνο διεθνές αλλά και μεγάλο σκάνδαλο που στην ελληνική περίπτωση έχει τις δικές του πτυχές, να εξεταστεί από τη Βουλή", ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την αρχή ότι πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. "Ταυτόχρονα, αυτή η ιστορία, η οποία κράτησε για μήνες και ακόμα δεν έχει ενδεχομένως ξετυλιχτεί ολόκληρη, γι’ αυτό ζητάμε κιόλας να πάρει θέση η κυβέρνηση για το αν θα προχωρήσει σε σύσταση Επιτροπής, αυτή η ιστορία λοιπόν είχε πάρα πολλά στοιχεία μερικά εκ των οποίων ήταν και στοιχεία πίεσης και προς τους δικαστικούς που από την πλευρά τους επίσης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαλευκανθεί μια υπόθεση πάρα πολύ σημαντική για το πως η χώρα έφτασε στη χρεωκοπία" πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL