Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Γ.Ραγκούσης: Πολιτικοί καιροσκοπισμοί της ΝΔ στην υπόθεση Novartis (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Ραγκούσης: Πολιτικοί καιροσκοπισμοί της ΝΔ στην υπόθεση Novartis (Video)

Για «πολιτικούς καιροσκόπους που προσπαθούν να στήσουν αντισκευωρία απέναντι στο σκάνδαλο της υπόθεσης Novartis» έκανε λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στη ΝΔ απαντώντας στις κατηγορίες για σκευωρία από πλευράς της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Είναι φθηνός πολιτικός αντιπερισπασμός», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel. 

https://www.youtube.com/embed/AOHspw7IgSA

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis «εκμεταλλεύονται» το γεγονός ότι το αρ. 86 του Συντάγματος -«για το οποίο είναι υπεύθυνος ο Ευ.Βενιζέλος»- ορίζει ότι όποτε εμφανίζεται όνομα πολιτικού σε δικαστική υπόθεση, αυτή στέλνεται αυτόματα από τον εισαγγελέα στη Βουλή. Αυτή η ενέργεια, καταλογίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ ως πρόθεση να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους στην υπόθεση Novartis, ενώ συμβαίνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα με βάση το άρθρου του Ευ.Βενιζέλου, εξήγησε ο Γ.Ραγκούσης.

«Ήταν σκευωρός ο κ. Βενιζέλος, στην υπόθεση Βατοπεδίου; Ο Κ.Καραμανλής γιατί δεν έκανε την ίδια θεσμική αθλιότητα όπως ο Αντ.Σαμαράς», αναρωτήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης και επανέλαβε ότι «όλα στη υπόθεση Novartis γίνονται βάση του αρ. 86».

Επιπλέον ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αν δεν υπήρχε το αρ. 86 δε θα χρειαζόταν να πάει στη Βουλή η υπόθεση Novartis. Θα έκανε κανονικά την έρευνα η Εισαγγελέας και θα έθετε τις υποθέσεις στο αρχείο αφού δε θα εντοπίζονταν άλλα στοιχεία, όπως στις περιπτώσεις Βενιζέλου και Σαμαρά».

«Το αρ. 86 μετατρέπει τους βουλευτές σε εισαγγελείς», συμπλήρωσε ο ίδιος υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι για την ίδια υπόθεση ασκήθηκε μήνυση στον Αν.Λοβέρδο.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Καμία απολύτως πρόθεση να βάλουμε εμπόδια».

Σε σχέση με την ομιλία και τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΕΘ έκανε λόγο για την «πρώτη ολοκληρωμένη πολιτική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές» η οποία «κατέστησε σαφή όλα τα κεντρικά μηνύματα γύρω από τα οποία θα περιστραφεί η αντιπολιτευτική μας τακτική».

Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε ότι «η δεξιά είναι σαν τον σκορπιό. Δεν ξεχνά πότε να χτυπήσει», κάνοντας λόγο για «υπεροπλία της ΝΔ στα ΜΜΕ».

Τέλος, σε σχέση με την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε μια «διαδικασία πολύ σημαντική για την πορεία της χώρας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και η βασική εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης της χώρας απέναντι στην πολιτική της ΝΔ».

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να συνδυαστεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό. Καλούμε όλους τους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στην πορεία ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ηγεμονικής παρουσίας στα πολιιτκά πράγματα».

Συντάκτης avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL