Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Η Χαρ. Τρικούπη υπερασπίζεται τη "γροθιά" που... κατέβασε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Χαρ. Τρικούπη υπερασπίζεται τη "γροθιά" που... κατέβασε

Η αφίσα που επέλεξε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να τονώσει το “αγωνιστικό” αντιπολιτευτικό της προφίλ με αφορμή τη διαφωνία της με τις εργασιακές αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέχισε και χθες να ταλανίζει τη Χαρ. Τρικούπη, με εχθρούς και φίλους να την αξιοποιούν για να “επισημάνουν”, ο καθένας για τους πολιτικούς λόγους του, ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Αντιμετωπίζει, κρίση ταυτότητας”.

Η αφίσα ήταν εμπνευσμένη από αφίσα του Μάη του '68 απεικόνιζε με μαύρο χρώμα ένα εργοστάσιο με μυτερές στέγες, η καμινάδα του οποίου καταλήγει σε μια γροθιά (των εργαζομένων) και όλα αυτά σε κόκκινο φόντο με το σύνθημα “Θα μας βρουν απέναντι μέσα και έξω από τη Βουλή”.

Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από μια νέα αφίσα, χωρίς εργοστάσιο και γροθιά, χωρίς κόκκινο χρώμα, αλλά με ένα πράσινο πόντιουμ με το σύμβολο του κόμματος, σε πράσινο φόντο, με το σύνθημα να παραμένει το ίδιο. Με την επιλογή της αφίσας το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έγινε αποδέκτης εσωτερικών αντιδράσεων, περισσότερο ή λιγότερο έντονων, αλλά και αστεϊσμών ή και χλεύης... με γαλάζια απόχρωση.

Αυτά προκάλεσαν την οργή της Χαρ. Τρικούπη. Όμως, ενώ επιχειρηματολόγησε πολιτικά για να αποκρούσει τη βασική κατηγορία περί “κρίσης ταυτότητας”, είχε ήδη από μόνη της “κατεβάσει” και αντικαταστήσει την αφίσα, βλέποντας ότι φούντωναν οι αντιδράσεις που προέρχονταν πρώτα και κύρια από τη βάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δηλαδή η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εξουδετέρωσε η ίδια την επικοινωνιακή προσπάθεια που κατέβαλε, με μια αφίσα, να αξιώσει για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μια κοινωνική και κινηματική δυναμική που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η μεγάλη αντίφαση ολοκληρώθηκε με τη Χαρ. Τρικούπη να υπερασπίζεται την απόφασή της για μια αφίσα που η ίδια είχε κατεβάσει προληπτικά, την ίδια στιγμή που επιμένει -και ορθά- στην έντονη πολιτική διαφωνία της με τις αλλαγές της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Έτσι οι επιτελείς της Χαρ. Τρικούπη αξιοποίησαν τον θόρυβο προκειμένου να σηκώσουν κόντρα με τη Ν.Δ. και μέσω αυτής να απαντήσουν και στους επικριτές τους εντός ΚΙΝ.ΑΛΛ., που “είδαν” στην επιλογή της επίμαχης αφίσας να αντακλάται μια “κρίση ταυτότητας”.

Χαρ. Τρικούπη: “Παπαγαλάκια Μαξίμου”

"Η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής ένα πράγμα αποκαλύπτει. Τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους. Την αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων και την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούν με τις διατάξεις του δήθεν αναπτυξιακού νομοσχεδίου τους. Και το επαναλαμβάνουμε, θα μας βρουν απέναντι μέσα και έξω από τη Βουλή” ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ν. Βοσδογάνης: “Πείτε μας αν συμφωνείτε με τις αλλαγές στα εργασιακά”

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του φορέα Νίκος Βοσδογάνης επανήλθε αναλυτικά μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook καλώντας να δοθεί έμφαση στην “ουσία της πολιτικής” και να παραμεριστούν οι εντυπώσεις. Σχολίασε πως είναι “φαιδρό” να χρησιμοποιείται μια διαδικτυακή αφίσα για να αποδείξει κάποιος “δήθεν την κρίση ταυτότητας σε έναν πολιτικό χώρο” και έθεσε ευθέως το ερώτημα (σ.σ.: προφανώς πρωτίστως προς τους φίλους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που αντέδρασαν): “Συμφωνείτε με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση και τις επιθέσεις σε έναν πολιτικό χώρο με όλα τα μέσα, επειδή τους χαλάει τη σούπα; Αν ναι, κάτι δεν πάει καλά με την ταυτότητα σας...”.

Είπε ακόμη ότι κρίση ταυτότητας δεν είναι η γροθιά στο γραφικό (αφίσα). Αντίθετα, ουσιαστικά ανέφερε ότι κρίση ταυτότητας είναι “η γροθιά στο στομάχι που ρίχνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους με την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων”, “η συμφωνία με ένα νομοσχέδιο που, αν δεν έχει έρθει κατευθείαν από τα συρτάρια του ΣΕΒ, τον εξυπηρετεί απόλυτα”, το να συμφωνούν κάποιοι “με ό,τι τους σερβίρουν τα τρολ της Ν.Δ.”, να θες μια ανάπτυξη που βαπτίζεται “για όλους” και τελικά είναι ανάπτυξη για λίγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL