Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Γ.Μουζάλας: Στο προσφυγικό παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε οργανωμένη κατάσταση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Μουζάλας: Στο προσφυγικό παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε οργανωμένη κατάσταση (Video)

«Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε οργανωμένη κατάσταση», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας αναφορικά με το προσφυγικό, προσθέτοντας ότι «η Μόρια δεν είναι η ντροπή της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, ο ίδιος δήλωσε ότι «ήμασταν η μόνη κυβέρνηση που δέχθηκε 1 εκατ μετανάστες και πρόσφυγες και κάναμε πλήρη καταγραφή και ταυτοποίηση. Κάναμε 450.000 διασώσεις και εάν υπονοούν ότι δεν βουλιάζουμε βάρκες, έχουν δίκιο, αλλά ας βγουν να το πουν», σημείωσε αναφερόμενος στη ΝΔ.

https://www.youtube.com/embed/ICRJSjt1mpg

«Η ΝΔ προσπαθεί μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει το προσφυγικό με προπαγάνδα και όχι με συγκεκριμένα πράγματα», υπογράμμισε ο Γ.Μουζάλας επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ δεν παρέλαβε χάος, παραδώσαμε μια οργανωμένη κατάσταση, με πάρα πολλές δυσκολίες».

Σε σχέση με την κατάσταση στη Μόρια, ο ίδιος σημείωσε ότι «πάρα πολλές φορές βρέθηκε στα όρια της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά επί των ημερών μας δεν πέρασε τις 6.500 ανθρώπους. Η ΝΔ δεν έκανε μεταφορές στην ενδοχώρα με αποτέλεσμα να φτάσουν τις 10.500».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση απονομής Ασύλου ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπενθύμισε ότι «η ΕΕ αποφάσισε από τον Νοέμβριο του 2011 να δημιουργήσει κέντρα εξέτασης ασύλου σε χώρες της Ευρώπης» ώστε όταν ο αριθμός των αιτούντων άσυλο αυξάνεται να εξετάζεται το αίτημα ασύλου αυτόματα σε άλλη χώρα της ΕΕ. «Αυτό δεν έχει γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Τουρκία προειδοποίησε ότι η γειτονική χώρα «πιέζει στους Διεθνείς Οργανισμούς να αναλάβει εκείνη την έρευνα και τη διάσωση», στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Παραλάβαμε την υπηρεσία Ασύλου με 200 άτομα προσωπικό κα ιτην παραδώσαμε με 1000, παραλάβαμε τρία γραφεία εξέτασης Ασύλου και παραδώσαμε 23», σημείωσε ο ίδιος, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η κατάργηση εξέτασης ασύλου σε β βαθμό είναι εκτός ευρωπαϊκού δικαίου».

Σε σχέση με τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό από ΜΚΟ, ο Γ.Μουζάλας σημείωσε ότι «η ΕΕ δίνει τα χρήματα σε ΜΚΟ και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό».

«Κάτω από τα περίτεχνα ονόματα όπως το "αναπτυξιακό νομοσχέδιο" κρύβεται μαι απίστευτη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο ρεβανσισμός της ΝΔ εκφράζεται σε κάθε κίνηση αυτής της κυβέρνησης».

Τέλος δεν παρέλειψε να σημείωσε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε σοβαρή αντιπολίτευση», υπενθυμίζοντας ότι «δυο μήνες μετά τις εκλογές του 2015 ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές».

Συντάκτης avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL