Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Κούλογλου: Ο μακεδονομάχος Σαμαράς δεν μπορούσε ούτε επίτροπος να γίνει (Video)

« Ή ο κ. Σαμαράς έλεγε ψέματα προεκλογικά και δεν πίστευε αυτά που λέει ή σήμερα έχει διαφορετική θέση από την επίσημη κυβέρνηση»

«Η δημαγωγία, το ψέμα, ο λαϊκισμός έχουν κοντά ποδάρια» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέλιος Κούλογλου, αναφερόμενος στην κυβίστηση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ας δούμε τι έλεγε η ΝΔ και προεκλογικά τι λέει τώρα. Προεκλογικά χαρακτήριζαν τη Συμφωνία από προδοτική – ο Σαμαράς και μία πτέρυγα της ΝΔ - μέχρι ότι είναι πάρα πολύ βλαβερή. Μάλιστα μιλούσαν και για ανταλλαγή συντάξεων» σημείωσε ο Στ. Κούλογλου μιλώντας στο Kontra.

«Τι είπε σήμερα (σ.σ. χθες) η κυρία Μπακογιάννη; Είπε ότι θα τιμήσουμε και την τηρήσουμε. Δεν είπε καν αυτό που έλεγαν προεκλογικά ότι “θα κοιτάξουμε κάθε στιγμή στην ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας αν δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία και τότε θα παρεμβαίνουμε”» συμπλήρωσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική έκανε λόγο για μία διαφορετική πολιτική και τόνισε ότι είτε η ΝΔ θα το παραδεχτεί είτε θα βάλει το κεφάλι της ως στρουθοκάμηλος μέσα στην άμμο. « Ή ο κ. Σαμαράς έλεγε ψέματα προεκλογικά και δεν πίστευε αυτά που λέει ή σήμερα έχει διαφορετική θέση από την επίσημη κυβέρνηση» ανέφερε παράλληλα ο Στ. Κούλογλου και στάθηκε στην περίπτωση του Μαργαρίτη Σχοινά.

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφωνίες. Απόδειξη η τοποθέτηση του κ. Σχοινά ως Ευρωπαίου επιτρόπου. Είχε εκφραστεί κατηγορηματικά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι μόνο αυτός αλλά όλη η ΕΛΚ, όλες οι ευρωπαϊκές έδρες του ευρωκοινοβουλίου.

Ένα από τα κριτήρια τοποθέτησής τους ήταν ότι ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση ο Σαμαράς ως μακεδονομάχος να εμφανιστεί και να περάσει από την έγκριση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ως απλός επίτροπος, πολύ περισσότερο ως αντιπρόεδρος» υπογράμμισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις