Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Θ.Θεοχαρόπουλος: Εξαιρετικά λαθεμένη η πώληση περιουσιακών στοιχείων της χώρας ενώ αυτή ανακάμπτει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Θεοχαρόπουλος: Εξαιρετικά λαθεμένη η πώληση περιουσιακών στοιχείων της χώρας ενώ αυτή ανακάμπτει (Video)

«Το Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής συνεδριάζει για την πώληση της δημόσιας περιουσίας», σχολιάζει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό στα θέματα της οικονομίας».

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel υπογράμμισε ότι «αντί να έχουμε θετικά νέα για τα πρωτογενή πλεονάσματα, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ», προκύπτουν πληροφορίες για πώληση «περιουσιακών στοιχείων της χώρας», αναφερόμενος στην ενδεχόμενη πώληση του ΔΕΔΔΗΕ και των ΕΛΠΕ καθώς και στην ανακοινωμένη πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος».

https://www.youtube.com/embed/z_fWegXAvqY

Επιπλέον, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», προσθέτοντας ότι «το να πουλήσεις τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, την ώρα που αυτή ανακάμπτει, αποτελεί μια εξαιρετικά λαθεμένη στρατηγική. Είναι η νεοφιλελεύθερη στρατηγική της ΝΔ».

Σε σχέση με το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο ίδιος τόνισε ότι «είχε δρομολογηθεί η κατασκευή του και η ΝΔ ήρθε να αποσπάσει τα αρχαία καθυστερώντας την έναρξη του Μετρό για το 2023 και κατηγορώντας τους αρχαιολόγους. Η απόσπαση των αρχαίων είναι μια στρατηγική απέναντι στον Πολιτισμό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό ο Θ.Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για «ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης» καθώς «η επικουρική ασφάλιση θα δοθεί από την κυβέρνηση στις ιδιωτικές εταιρίες. Έχουν κάνει συμφωνίες με ιδιωτικές ασφαλιστικές και λειτουργούν κάτω από το τραπέζι».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «με αυτά που κάνει η ΝΔ είμαστε έτοιμοι να βγουμε στους δρόμους. Διεκδικούμε και στη Βουλή και στους κοινωνικούς αγώνες».

Τέλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησε για εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ «με ψηφιακό κόμμα, εγγραφή νέων μελών, με στόχο τον δεκαπλασιασμό τους. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω σε τίποτα από αυτά. Χρειάζεται μετασχηματισμός του φορέα, για να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Συντάκτης avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL