Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Ρήγας: Κανένας λόγος αύξησης της θητείας στον στρατό ξηράς (Video)

O Πάνος Ρήγας αναφερόμενος στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για «πολιτικούς τυχοδιώκτες καθώς άλλα έλεγαν νωρίτερα και άλλα τώρα. Θέλουν μνημόνιο ώστε να πάνε πίσω τα εργασιακά. Επιστρέφουμε στη λογική ότι η ανάπτυξη θα έρθει με μείωση του μισθολογικού κόστους»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγο αύξησης της θητείας στον στρατό ξηράς», ξεκαθάρισε ο Πάνος Ρήγας, προσθέτοντας ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετος και με το ενδεχόμενο να υπηρετούν στον στρατό οι γυναίκες.

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, υπογράμμισε ότι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας «δεν διαμορφώνει επιχειρησιακή ικανότητα», αλλά αντίθετα υπάρχει ανάγκη προσλήψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό.

«Η μείωση τη θητείας για τους πολύτεκνους έγινε στη λογική ότι δεν απομειώνεται η επιχειρησιακή δυνατότητα των στρατιωτικών δυνάμεων» και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η στήριξη των οικογενειών τους που δοκιμάστηκαν από την κρίση, σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, ο Π.Ρήγας υπογράμμισε σε σχέση με τη θητεία των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων ότι «πρέπει να διατηρείται η θητεία τους με βάση τον νόμο, ώστε οι αρχηγοί να μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένα το έργο του», και όχι να αλλάζουν όποτε αλλάζει η κυβέρνηση όπως και έγινε.

Παράλληλα ο Πάνος Ρήγας αναφερόμενος στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για «πολιτικούς τυχοδιώκτες καθώς άλλα έλεγαν νωρίτερα και άλλα τώρα». 

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ά.Γεωργιάδη, ο οποίος σύμφωνα με τον Π.Ρήγα αναρωτήθηκε γιατί δεν έγιναν εκλογές τον Οκτώβρη, «ενώ επί 3,5 χρόνια ζητούσε εκλογές».

«Δώσαμε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να έχουν πετύχουν μείωση των πλεονασμάτων και δεν μπορούν. Θέλουν μνημόνιο ώστε να πάνε πίσω τα εργασιακά», σημείωσε ο Πάνος Ρήγας και πρόσθεσε ότι «επιστρέφουμε στη λογική ότι η ανάπτυξη θα έρθει με μείωση του μισθολογικού κόστους».

Τέλος ο ίδιος έκανε λόγο για «πολιτική απατεωνιά» της κυβέρνησης τα περί αρίστων, «καθώς ορίζει επικεφαλής της ΕΥΠ έναν άνθρωπο χωρίς πτυχίο».

Συντάκτης avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις