Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Ε. Αχτσιόγλου: Η ΝΔ απέρριψε χωρίς επιχειρήματα την στρατηγική μας για τα πλεονάσματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Αχτσιόγλου: Η ΝΔ απέρριψε χωρίς επιχειρήματα την στρατηγική μας για τα πλεονάσματα (Video)

Ερωτηματικά γεννά η στάση της ΝΔ να απορρίψει την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς μάλιστα το παραμικρό ανεπιχείρημα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.https://www.youtube.com/embed/pAO63JyDQhQ

«Είχαμε συγκεκριμένη στρατηγική που θα διευκόλυνε τη χώρα συνολικά, ανεξαρτήτως το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι γιατί η ΝΔ απέρριψε ασυζητητί αυτή την στρατηγική για την οποία δε βρίσκω οικονομικό αντεπιχείρημα» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Όπως είπε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική μέσω της οποίας υπήρχε η δυνατότητα αυτόματης μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2020. «Όταν κατεβάζεις του στόχους, δημιουργείς έναν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο που μπορείς να αξιοποιήσεις για φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές» επισήμανε η Ε. Αχτσιόγλου και συμπλήρωσε:

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν ενημερωθεί για αυτήν την στρατηγική, η οποία δεν άλλαζε αυτό που οι εταίροι αναμένουν να λάβουν αναφορικά με το κόστος δανεισμού. Αυτή η θέση δεν μπορεί να υιοθετηθεί τώρα από τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν την υποστηρίζει».

Αναφορικά με τα εργασιακά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτήρισε μείζον ζήτημα και τόνισε ότι η ΝΔ έχει μία εντελώς αντίθεση για τα εργασιακά δικαιώματα. Έφερε ως παράδειγμα την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης από τον Γ. Βρούτση, μία διάταξη που όπως είπε η Ε. Αχτσιόγλου, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και ισχύει στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών. «Υπήρχε περιορισμός στις αυθαίρετες απολύσεις καθώς για να απολύσεις τον εργαζόμενο, έπρεπε να το δικαιολογήσεις, ενώ δημιουργούσε το δικαίωμα αποζημίωσης. Αυτό καταργήθηκε και επανερχόμαστε στο παλαιό καθεστώς που ο εργοδότης απολύει για όποιο λόγο θέλει» τόνισε.

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε κεφάλαιο για την Αριστερά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ επισήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογική.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL