Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Γ.Κατρούγκαλος: Ο Κ.Μητσοτάκης υποστηρίζει την ουσία των προτάσεων του ΔΝΤ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Κατρούγκαλος: Ο Κ.Μητσοτάκης υποστηρίζει την ουσία των προτάσεων του ΔΝΤ (Video)

«Έχω τη βεβαιότητα ότι στις επόμενες εκλογές, θα έχει φανεί η ταξηκότητας της πολιτικής της ΝΔ και δε θα είναι πρώτο κόμμα», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εξωραϊσμού των εξαγγελιών του Κ.Μητσοτάκη οι οποίες εκφράζουν το σύνολο των προτάσεων του ΔΝΤ στα εργασιακά και στην οικονομία.

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel πρόσθεσε ότι ο Κ.Μητσοτάκης, υποστηρίζει «την ουσία των πρακτικών του ΔΝΤ, δηλαδή «οι εργαζόμενοι να μην έχουν πολλά δικαιώματα ώστε να αποκτήσουν ευελιξία στην αγορά».

https://www.youtube.com/embed/zv6FMQ18sIQ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σημειώσει δε ότι «η γυμνή αντεργατική πολιτική της ΝΔ καλύπτεται» με την αύξηση στο της πληρωμής των υπερωριών προσθέτοντας ότι ο τρόπος που ήρθαν στη βουλή οι τροπολογίες Βρούτση για τα εργασιακά αποτέλεσαν «κραυγαλέα κοινοβουλευτική παραβίαση».

«Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που βάλαμε δύο φορές το ζήτημα της ψήφου των ομογενών», σημείωσε ο Γ.Κατρούγκαλος και υπογράμμισε ότι «το ζήτημα είναι πως θα δώσεις λόγο στους ομογενείς και ταυτόχρονα το εκλογικό σώμα να εκφράζεται καθαρά».

Παράλληλα αναφερόμενος στη ΝΔ έκανε λόγο για προσπάθεια «εργαλειοποίησης της ψήφου των αποδήμων», ενώ αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι θα μπορούσε να εκλέγεται βουλευτής από συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού ως ο εκπρόσωπός τους στην ελληνική Βουλή.

Σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι «δε θέλουμε να ευτελισθεί ο θεσμός του ΠτΔ ούτε να γίνει εργαλείο οποιουδήποτε κόμματος», ενώ σε σχέση με το ενδεχόμενο να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την επανεκλογή του Πρ.Παυλόπουλου, σημείωσε ότι ο εν ενεργεία ΠτΔ «εκπλήρωσε θεσμικά τον ρόλο του».

Αναφορικά με τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην ΥΠΕΞ τόνισε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε την εσωστρέφεια» ενώ υπογράμμισε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να αντιστοιχήσουμε την σημαντική εκλογική επιρροή με τις οργανωτικές μας δυνάμεις»

«Θέλουμε να παραμείνουμε κόμμα της αριστεράς εκφράζοντας το σύνολο της προοδευτικής - δημοκρατικής παράταξης», σχολίασε ο ίδιος και σημείωσε ότι «όταν ένα κόμμα γίνεται μαζικότερο κινδυνεύει λιγότερο να εκφυλιστεί. Κάνεις δε θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Θέλουμε να τους κάνουμε να συμμετέχουν και να είναι ενεργοί πολίτες».

Επιπρόσθετα, ο Γ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «δε θέλουμε τα μέλη μας ως απλά αριθμητικά νούμερα. Έχουμε δείγματα της ενεργού αριστεράς στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, για παράδειγμα, που δείχνουν το δρόμο για τον συνδυασμό της νέας τεχνολογίας παράλληλα με τις παραδοσιακές μορφές συζήτησης της αριστεράς»

Σε σχέση με την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση, ο Γ.Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δε θα ήθελε να πρακτικές όπως αυτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ «που η μοναδική συμμετοχή των μελών ήταν για να εκλέξει τον επικεφαλής. Να γίνουμε ελκυστικοί στους ανθρώπους που απευθυνόμαστε».

Όσον αφορά στην Τουρκία, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «έχει μια σταθερά αναθεωρητική πολιτική. Ως κυβέρνηση εκθέσαμε τη γειτονική χώρα πλήρως για τις παρανομίες της με βάση το διεθνές δίκαιο και τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς».

«Πρέπει να έχουμε σταθερή και ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην Τουρκία», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Επιπρόσθετα, ο Γ.Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί εργαλειακά το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για οπισθοδρόμηση στην πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό. «Η ΝΔ πληρώνει τον φόρο της υποκρισίας της στο προσφυγικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL