Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Ζαχαριάδης: Στις καλένδες παραπέμπονται οι προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη (Video)

«Πρέπει να μας εξηγήσεις πια είναι η στρατηγική του για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αφού δε θέλει να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό

«Μία σειρά από δικές του ανακοινώσεις παραπέμπονται στις καλένδες», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης αναφερόμενος στον Κ.Μητσοτάκη καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός αρνείται να ορίσει το χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να μας εξηγήσεις πια είναι η στρατηγική του για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αφού δε θέλει να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα».

Ο Κ.Ζαχαριάδης τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει επίσης τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου, «πότε θα πέσει στο 50%;».

«Παραλάβαμε μια χώρα που το επιτόκιο δανεισμού ήταν στο 9% και που δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις αν δεν υπέγραφε μνημόνιο. Ο κ.Μητσοτάκης πήρε μια χώρα με γεμάτα ταμεία, γεμάτα αποθεματικά και δυνατότητα διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε ο Κ.Ζαχαριάδης

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση της φορολογίας είναι στη σωστή κατεύθυνση, «ωστόσο εμείς θα κάναμε μια διαφορετική ιεράρχηση όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».

«Για να μπορέσουμε να έχουμε δίκαιη ανάπτυξη  χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Είναι λάθος για τη χώρα το γεγονός ότι δεν βάζουμε τη διαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης προσθέτοντας ότι «από τον Αύγουστο του 2018 όλοι θεωρούν τη χώρα αξιόπιστη».

Συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις