Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Στο "Φόρουμ Αμπροσέτι" ο Αλ. Τσίπρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο "Φόρουμ Αμπροσέτι" ο Αλ. Τσίπρας

Για το μέλλον της Ευρώπης, τα μαθήματα της κρίσης και τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στο ετήσιο "Φόρουμ Αμπροσέτι" στο Κόμο της Ιταλίας. Την ανάγκη για ριζικές και θαρραλέες προτάσεις και λύσεις αναμένεται να προτάξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το πάνελ στο οποίο θα συμμετάσχει μαζί με τον Ρομάνο Πρόντι, τον Μάριο Μόντι και τον Γκερτ Βίλντερς.

Στο κλειστό συνέδριο που διοργανώνεται στο ιταλικό θέρετρο θα δώσουν το “παρών” από σήμερα υψηλόβαθμοι πολιτικοί, τραπεζικοί και επενδυτικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με κλιμάκιο πέντε Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς Ντε Γκίντος, ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Στιβ Μπάρκλεϊ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο και ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιόργκ Κούκιες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί το πρώτο επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο συγκεκριμένο φόρουμ. Λίγους μήνες πριν από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Αλ. Τσίπρας συμμετείχε σε ημερίδα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τον πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Μισέλ Μπαρνιέ και τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μόντι και Λέτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL