Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ο Μητσοτάκης εγκατέλειψε τα πλεονάσματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ο Μητσοτάκης εγκατέλειψε τα πλεονάσματα (Video)

«Οι πρώτες επαφές του Κ. Μητσοτάκη απογοήτευσαν, δεν έθεσε τα θέματα που ο ίδιος είχε πει προεκλογικά ότι θα έθετε» σημείωσε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφερόμενη στο ζήτημα των πλεονασμάτων.https://www.youtube.com/embed/w7lePjSaTz4

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το συγκεκριμένο θέμα είχε σηκωθεί ψηλά στο αφήγημα της ΝΔ. «Είναι κομβικό για να μπορέσει να εξελιχθεί συνολικά μία πρόταση για την οικονομία και την ανάπτυξη. Αυτό μέχρι στιγμής έχει εγκαταλειφθεί. Αν θέλεις να επενδύσεις μία οικονομική πολιτική, πρέπει να έχεις το πλαίσιο για τις όποιες εξαγγελίες» επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι έχει καταρριφθεί εντελώς το αφήγημα της μη εξόδου από τα μνημόνια. «Η ΝΔ πέρυσι τέτοια εποχή αμφισβητούσε την καθαρή έξοδο. Τώρα ως κυβέρνηση όχι μόνο την έχει αποδεχθεί, αλλά έχει ομολογήσει ότι έχει βρει και περισσότερα χρήματα στα ταμεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η άρση των capital controls ήταν έτοιμη»

Αναφορικά με την άρση των capital controls, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ήταν στο τελικό στάδιο και θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα. στάδια. «Είχαν ολοκληρωθεί πλήρως τα δύο στάδια, στο τρίτο στάδιο είχε μείνει μία τελευταία φάση. Θα μπορούσε θεωρητικά να γίνει και πριν τις εκλογές, αλλά υπήρχε μία μεγάλη επιφύλαξη του τραπεζικού συστήματος» τόνισε και διερωτήθηκε κατά πόσο ο Γ.  Στουρνάρας έπαιξε προεκλογικά παιχνίδια.  Όπως είπε, ο διοικητής της ΤτΕ έχει κριθεί για τη συμπεριφορά του.

«Δύο μεγάλα θεσμικά ατοπήματα της ΝΔ με την Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για δύο μεγάλα θεσμικά ατοπήματα της ΝΔ αναφορικά με το ξήλωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όπως είπε, πρόκειται για το θέμα αναδρομικότητας αλλά και για μία φωτογραφική διάταξη που αφορά μόνο μία ανεξάρτητη αρχή και όχι τις υπόλοιπες. «Υπάρχει μία ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση» σχολίασε και τόνισε ότι η ΝΔ απομονώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών, καθώς η πλειονότητα των κομμάτων δεν στήριξε τις επιλογές και τις διαδικασίες.

Κληθείσα να σχολιάσει τη συνάντηση που είχε η Β. Θάνου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακόπουλου σημείωσε ότι πρόκειται για καθαρά θεσμική συνάντηση, καθώς η κ. Θάνου η οποία είχε ζητήσει να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τρεις όρους»

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διάψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Π. Σκουρλέτη. «Αυτή τη στιγμή συμφωνούμε οι πάντες ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε μπροστά σε έναν μετασχηματισμό με τρεις όρους. Να γίνει με πολιτικές, συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, πρέπει να είναι πάνω σε μία πολιτική βάση με μία πολιτική διαδικασία και με ένα άνοιγμα στην κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, στα κινήματα, στη νεολαία» τόνισε.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL