Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κατρούγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα της Αριστεράς με ενεργή συμμετοχή των πολιτών (Video)

«Η Αριστερά δε θέλει απλούς ψηφοφόρους και οπαδούς, θέλει ανθρώπους που να μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής γραμμής και της υλοποιήσής της»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στο χώρο της Αριστεράς χωρίς να γίνει ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δε θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ, θέλουμε όμως να διατηρήσουμε τον αριστερό μας χαρακτήρα που είναι κρίσιμος σε μία εποχή που τα διλήμματα αναβιώνουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το βασικό δίλημμα είναι αν θα έχουμε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πολιτικές της αγοράς, ή αν θα έχουμε κοινωνική Ευρώπη» επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «το βασικό για ένα κόμμα που θα μείνει στο χώρο της Αριστεράς, μολονότι θέλουμε να φτάνουμε μέχρι τις παρυφές της συντηρητικής παράταξης, δεν είναι να γραφτούν μόνο μέλη, αλλά να έχεις και εκείνη τη εσωτερική δημοκρατική λειτουργία που θα επιτρέπει σε πολλά μέλη να συμμετέχουν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτή είναι η διαφορά της Αριστεράς με τα άλλα κόμματα. Η Αριστερά δε θέλει απλούς ψηφοφόρους και οπαδούς, θέλει ανθρώπους που να μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής γραμμής και της υλοποιήσής της. Σημαντικότερη είναι η ενεργή συμμετοχή του πολίτη σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής και όχι μόνο στις εκλογές».

«Βελτιώσαμε την κατάσταση της οικονομίας»

Αναφερόμενος στα οικονομικά της χώρας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι συνολικά η κατάσταση της οικονομίας βελτιώθηκε. «Οι άνθρωποι που ήταν σε μεγαλύτερη ανάγκη είχαν πολύ μεγάλες ανάσες από εμάς. Η μεσαία τάξη συνολικά ωφελήθηκε γιατί μπορέσαμε να διασώσουμε τους θεσμούς του κράτους πρόνοιας που ήταν υπονομευμένοι από την προηγούμενη διακυβέρνηση» επισήμανε. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε, τα νοσοκομεία είχαν 700 εκατ. χρέος. «Όταν παραδώσαμε την εξουσία υπήρχε πλεόνασμα 200 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι οι μικρομάνες με μωρά;»

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την αστυνομική επιχείρηση κατά προσφύγων στα Εξάρχεια, αναρωτήθηκε αν «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να παίρνουμε μικρομάνες και μωρά. Αυτό είναι το πρόβλημα της εγκληματικότητας στη χώρα; Η ασφάλεια είναι δημόσιο και λαϊκό δικαίωμα. Δεν είναι όμως θέμα ασφάλειας το να παίρνεις τα μωρά, να έχεις φωνάξει τις κάμερες ώστε να δώσεις χαρακτηριστικά δημοσιογραφικού γεγονότος. Δεν είναι εγκληματίας ούτε το μωρό, ούτε η μάνα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις