Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: O κ. Μηταράκης επιβεβαίωσε τα εφιαλτικά σενάρια για το «ασφαλιστικό Πινοσέτ»

"Το ένα μετά το άλλο τα θέματα που χρησιμοποίησε η ΝΔ για να δηλητηριάσει την Ελληνική κοινωνία επί χρόνια καταρρίπτονται"

"Αποδεικνύεται η υποκρισία ,το ψέμα και η χρησιμοποίηση των πολιτών προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία και να υλοποιήσουν τα αντεργατικά, αντικοινωνικά σχέδια τους. Περιφέρονται αμφότεροι στα κανάλια διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις" τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

"Το πιο σοβαρό είναι ότι επιβεβαιώνονται  σύμφωνα με τον Κ.Μηταράκη, τα εφιαλτικά σενάρια που και προεκλογικά είχαν διαφανεί  για το νέο ασφαλιστικό σύστημα των 3 πυλώνων γνωστό και ως «ασφαλιστικό Πινοσέτ». «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για απόσπαση της επικουρικής ασφάλισης από τον δημόσιο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος και η παραχώρησή της στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οδηγεί σε ακρωτηριασμό την κοινωνική ασφάλιση και σε δραματική συρρίκνωση τις συντάξεις".

"Το ένα μετά το άλλο τα θέματα που χρησιμοποίησε η ΝΔ για να δηλητηριάσει την Ελληνική κοινωνία επί χρόνια καταρρίπτονται" σχολιάζει με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ , παρακολουθεί, αναδεικνύει  ελέγχει  την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Περίεργες θεωρίες και  μεθόδους επίλυσης του Ασφαλιστικού και εργασιακού συστήματος  στην χώρα παίρνουμε, από τον Υπουργό και Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγχρόνως αλλαγή ερμηνείας των λόγων  της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στα νησιά από τον αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική.

Όσο αφορά το πρώτο, κατά την προσφιλή τακτική της ΝΔ , αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων τους, περιφέρονται αμφότεροι στα κανάλια διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και  ανακάλυψη από  υποτιθέμενες «μαύρες τρύπες» .

Αφού ανακάλυψαν τα  δήθεν «χρυσά εφάπαξ», για να καλύψουν το ανώτατο όριο στις συντάξεις  που νομοθέτησαν οι ίδιοι, δήλωσαν  με στόμφο ότι θα λυθεί άμεσα το θέμα των εγκρεμών συντάξεων –που θα το έλυναν άμεσα-,και ότι «ο βάσιμος λόγος απόλυσης ήταν ένα εργαλείο το οποίο οδηγούσε στη μείωση της απασχόλησης».

Για να ξεκαθαρίσουμε όμως το θέμα  με την ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων, γιατί γίνεται πολύ συζήτηση. Αυτό είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δρομολογημένο και υλοποιείται  ήδη ,εδώ και καιρό. Διαφημίζουν  ως δικό τους έργο ότι το καλοκαίρι του 2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνει άμεσα και ηλεκτρονικά. Καπηλεύονται  τη δουλειά που έχει γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και διαδίδουν  ψευδείς ειδήσεις, ώστε να το εμφανίσουν  ως δική τους επιτυχία. Αυτά είναι αστειότητες.

Το πιο σοβαρό είναι ότι επιβεβαιώνονται  σύμφωνα με τον Κ.Μηταράκη, τα εφιαλτικά σενάρια που και προεκλογικά είχαν διαφανεί  για το νέο ασφαλιστικό σύστημα των 3 πυλώνων γνωστό και ως «ασφαλιστικό Πινοσέτ». «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για απόσπαση της επικουρικής ασφάλισης από τον δημόσιο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος και η παραχώρησή της στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οδηγεί σε ακρωτηριασμό την κοινωνική ασφάλιση και σε δραματική συρρίκνωση τις συντάξεις. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας στο ασφαλιστικό οδηγεί σε μείωση της εγγυημένης (από το κράτος) σύνταξης κάτω από το μισό. Από το 70%, που είναι σήμερα, στο 30%.

Επίσης, να αναφέρουμε και τα Ασφαλιστικά κεράσματα του Κ.Μηταράκη σε παλιούς βουλευτές, ειδικές εισφορές και αυξημένες συντάξεις σε βουλευτές που είχαν εκλεγεί πριν το 2013 υπέγραψε, με πρόσθετο ασφαλιστικό μπόνους για πρώην δημοσίους υπαλλήλους που έγιναν βουλευτές και μπορούν πλέον να διεκδικήσουν επιπλέον ποσά. Συμπτωματικά οι παροχές αυτές υπογράφτηκαν μετά την αύξηση του ανώτατου πλαφόν συντάξεων στα 4.608 ευρώ.

Όσο αφορά το δεύτερο θέμα μας μετά από την στοχοποιήση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, μετά από 5 χρόνια ακροδεξιάς ρητορικής της ΝΔ, ως προς τις αιτίες του προσφυγικού  μάθαμε από τον αρμόδιο υπουργό ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα με «σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά». Η αλά Όρμπαν επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απλά ακόμα ένα επικοινωνιακό όπλο κυνισμού και υποκρισίας. Με «παράπλευρη» συνέπεια την όξυνση των ρατσιστικών αντανακλαστικών σε μερίδα της κοινωνίας, η οποία οδήγησε σε διαδηλώσεις μίσους κατά των προσφύγων αλλά και κατά της πρόσβασής των παιδιών τους στα σχολεία. Είναι πραγματικά εκκωφαντική αλλά και κυνική η προσγείωση της ΝΔ στην πραγματικότητα στο ένα θέμα μετά το άλλο!

Το ένα μετά το άλλο τα θέματα που χρησιμοποίησε η ΝΔ για να δηλητηριάσει την Ελληνική κοινωνία επί χρόνια καταρρίπτονται. Αποδεικνύεται η υποκρισία ,το ψέμα και η χρησιμοποίηση των πολιτών προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία και να υλοποιήσουν τα αντεργατικά, αντικοινωνικά σχέδια τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ , παρακολουθεί, αναδεικνύει  ελέγχει  την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις